Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere

Cafeaua este acel elixir al dimineților care te trezește și-ți dă, poate, un alt tonus. Marii preparatori de cafea spun că nu se bea cu zahăr, iar acea amărăciune din cafea este o amărăciune acceptabilă care îi conferă cafelei gustul său unic
Alina Costache
13 mart. 2023, 23:39
Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere
Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient

Cafeaua este amară chiar și prin adăugarea de zahăr, dar acesta complimentează amărăciunea, la fel ca și adăugarea de lapte sau smântână. Mulți cred că aceasta afectează gustul și vor bea doar cafea neagră. Vitamina B6, acidul folic, magneziul, calciul, fierul, potasiul, manganul și alte minerale esențiale pentru o stare de sănătate bună sunt abundente în nucșoară, cunoscută și sub numele de jaiphal. Aceasta poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la eliminarea respirației urât mirositoare datorită tuturor acestor nutrienți.

Cafeaua Sfânta Elena, plantată de Napoleon Bonaparte, căutată în întreaga lume. Şi românii o preferă: „Din 500 kilograme, 180 ajung în București”

Dar, dacă vei folosi nucșoară în cafeaua ta de dimineață, va adăuga acel plus de dulceață la gustul și aroma cafelei tale. Trebuie doar să adaugi amestecul potrivit în ceașca ta. Puteți presăra pudră de nucșoară sau nucșoară rasă peste cafea pentru o dimineață cu o aromă blândă, care să vă ridice.

Puțină nucșoară adăugată în cafea este un beneficiu pentru sănătate. Nuca de nucșoară este folosită pentru a trata multe condiții de sănătate. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută la ameliorarea durerii. Nucșoara a fost folosită pentru a trata tulburările digestive din timpuri imemoriale.

Nucșoara este bogată în minerale și este folosită în fitoterapie pentru a trata tensiunea arterială și tulburările sistemului circulator, și este un stimulent nervos folosită pentru a trata anxietatea și depresia.

In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai iar grecii o combinasi cu scortisoara, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in si sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Datorita proprietatilor sale, de ceva timp Starbucks a decis ca toate in cafenelele sale din lume sa se recomande presararea de putina nucsoara in cafeaua proaspat servita.

Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.

Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat si combate mirosul neplacut al gurii. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.

Pont Pentru o savoare desavarsita, poti adauga in cafea si putin cardamon, care pe langa aroma fina are si darul de a neutraliza substantele toxice din cafea(2-3 boabe la o ceasca sau un varf de lingurita daca e deja macinat)

Cafeaua şi ciocolata, beneficii enorme pentru sănătate

Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.

Cafeaua lui Suleyman Magnificul după care erau înnebuniți Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu: „Asta e fix reţeta lui”
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.

Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Din ce este făcut sicriul Papei Francisc și ce a fost pus în el. Un obiect din România se află acolo
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
Playtech.ro
Ce este permisul de conducere internațional. Cum îl obții rapid în România, unde îl poți folosi
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un patron i-a revoltat pe tinerii din Generația Z: „Vă plângeți că luați 2.400 de lei și nici nu puneți bonurile în calcul”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Proiectul odios al lui Ceaușescu, în care au murit peste 400 de români, din nou funcțional
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul vrea banii cetățenilor. Românii au termen limită până pe 25 iunie. Nu poți depăși
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi locuri pe care nu ai voie să parchezi. Amenzi de până la 1.500 de lei
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte