Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere

Cafeaua este acel elixir al dimineților care te trezește și-ți dă, poate, un alt tonus. Marii preparatori de cafea spun că nu se bea cu zahăr, iar acea amărăciune din cafea este o amărăciune acceptabilă care îi conferă cafelei gustul său unic
Alina Costache
13 mart. 2023, 23:39
Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere
Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient

Cafeaua este amară chiar și prin adăugarea de zahăr, dar acesta complimentează amărăciunea, la fel ca și adăugarea de lapte sau smântână. Mulți cred că aceasta afectează gustul și vor bea doar cafea neagră. Vitamina B6, acidul folic, magneziul, calciul, fierul, potasiul, manganul și alte minerale esențiale pentru o stare de sănătate bună sunt abundente în nucșoară, cunoscută și sub numele de jaiphal. Aceasta poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la eliminarea respirației urât mirositoare datorită tuturor acestor nutrienți.

Cafeaua Sfânta Elena, plantată de Napoleon Bonaparte, căutată în întreaga lume. Şi românii o preferă: „Din 500 kilograme, 180 ajung în București”

Dar, dacă vei folosi nucșoară în cafeaua ta de dimineață, va adăuga acel plus de dulceață la gustul și aroma cafelei tale. Trebuie doar să adaugi amestecul potrivit în ceașca ta. Puteți presăra pudră de nucșoară sau nucșoară rasă peste cafea pentru o dimineață cu o aromă blândă, care să vă ridice.

Puțină nucșoară adăugată în cafea este un beneficiu pentru sănătate. Nuca de nucșoară este folosită pentru a trata multe condiții de sănătate. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută la ameliorarea durerii. Nucșoara a fost folosită pentru a trata tulburările digestive din timpuri imemoriale.

Nucșoara este bogată în minerale și este folosită în fitoterapie pentru a trata tensiunea arterială și tulburările sistemului circulator, și este un stimulent nervos folosită pentru a trata anxietatea și depresia.

In Orient, nucsoara se adauga in cafea si ceai iar grecii o combinasi cu scortisoara, iar efectul este savuros. Italienii o adauga in si sucul de rosii, care pune in evidenta latura picanta a condimentului. Datorita proprietatilor sale, de ceva timp Starbucks a decis ca toate in cafenelele sale din lume sa se recomande presararea de putina nucsoara in cafeaua proaspat servita.

Nucsoara are proprietatea de a creste temperatura corpului, astfel ca este ideala in starile gripale, este un eficient stimulent nervos si are efecte analgezice.

Stimuleaza digestia, iar in doze mai mari este un calmant general. Este un remediu pretios in bolile reumatismale, avand efect antiinflamator si pentru afectiunile pulmonare. Regleaza tranzitul intestinat si combate mirosul neplacut al gurii. Nu in ultimul rand, nucsoara imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si creste dorinta sexuala.

Pont Pentru o savoare desavarsita, poti adauga in cafea si putin cardamon, care pe langa aroma fina are si darul de a neutraliza substantele toxice din cafea(2-3 boabe la o ceasca sau un varf de lingurita daca e deja macinat)

Cafeaua şi ciocolata, beneficii enorme pentru sănătate

Consumul de cafea, ceai și ciocolată are o serie beneficii importante pentru sănătate. Potrivit specialiştilor, printre cele mai importante beneficii generate de consumul de cafea se numără: îmbunătăţirea funcţiei cognitive, reducerea riscului de depresie, reducerea oboselii, îmbunătăţirea performanţelor fizice, reducerea inflamaţiei şi a funcţiilor vasculare, reducerea riscului de diabet tip 2 – îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi a metabolismului glucidic, reducerea riscului de hepatopatii, scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (colorectal, hepatic), scrie Agerpres.

Cafeaua lui Suleyman Magnificul după care erau înnebuniți Al. Rosetti și Ilie Ceaușescu: „Asta e fix reţeta lui”
Pe de altă parte, consumul excesiv de cafea vine la pachet cu o serie de riscuri, precum: insomnie, anxietate şi agitaţie, tremor, adicţie şi dependenţă, sindrom de sevraj, iritabilitate, cefalee, fatigabilitate, deshidratare, tulburări digestive – reflux gastroesofagian, arsuri epigastrice, ulcer gastric, tahicardie, spasm coronarian, interferenţa cu absorbţia de nutrienţi, precum calciul şi fierul.

Beneficiile consumului de ciocolată
Şi ciocolata are beneficiile ei, afirmă specialiştii. Printre acestea se numără starea de bine, aportul de energie, aportul de antioxidanţi, antiinflamator, îmbunătăţirea funcţiei creierului, risc redus de diabet zaharat prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină. Pe de altă parte, consumul excesiv de ciocolată este asociat cu o serie de riscuri, precum: suprapondere şi obezitate, consum de aditivi şi alergeni din anumite reţete de ciocolată, consumul de ciocolată cu contaminanţi metale grele.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
De ce nu e bine să faci duș mai mult de 10 minute. Ce se întâmplă dacă depășești acest timp
Capital.ro
România își plânge cel mai iubit actor. A fost un monument al scenei și ecranului. Îl vom păstra veșnic în inimi
Playtech.ro
Zodiile protejate divin de Paște 2025. Sunt binecuvântate, au parte numai de lucruri bune în viața lor
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum împarți două paie la trei partide. Dispută în coaliție pe numirea viitorilor judecători CCR | SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Strategia perversă a lui Putin în România. Georgescu nu mai contează
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
E oficial! Se schimbă bancnotele euro. Avertismentul economiștilor
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Talon auto 2025. Anunț oficial de la RAR pentru șoferii din România: Colegii noștri nu au dreptul
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Concedieri, scumpiri, falimente: Ce NU spune Guvernul despre noul impozit
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine sunt emisarii trimiși de Marcel Ciolacu la Mar a Lago să lămurească chestiunea Visa Waiver