Cele două ingrediente principale care se regăsesc în cafea pot afecta dezvoltarea fătului.
Cofeina este principala componentă care poate conduce la toxicitate cardiovasculară, dar poate fi și cancerigenă în cantități ridicate.
Polifenolii din cafea pot afecta modul în care organismul asimilează fierul din alimente și poate duce la instalarea stării de anemie.
Efectele nocive ale consumului ridicat de cafea în sarcină:
De asemenea, cofeina ajunge la bebeluș prin intermediul placentei și poate crește nivelul de stres al bebelușului.
Alte produse care conțin cofeină și pe care este bine să le eviți în sarcină:
Dacă îți este dificil să renunți la cafea, mai ales când începi să experimentezi și simptomele neplăcute ale sarcinii, află că ea poate fi consumată, însă cu limite.
Așadar, dacă vrei să te delectezi cu o ceașcă de cafea, fie pentru că îți cere organismul, fie pentru că îți place gustul, poți alege o cafea mai slabă, cu lapte, în detrimentul celei negre.
Cel mai important, cafeaua în sarcină poate fi permisă dacă consumul este unul moderat.
Fii atentă dacă experimentezi simptome neobișnuite după ce bei cafea. Anxietatea, palpitațiile, hipertensiunea, transpirații sau glicemia crescută sunt indicii că ar trebui să reduci drastic consumul de cafea sau să o elimini de tot.
Nu uita că, la final, medicul îți poate spune cel mai bine ce este în siguranță pentru tine și sarcina ta, așa că nu ezita să îi ceri sfatul chiar și în privința consumului de cafea.