Câinii comunitari din Capitală vor fi sterilizaţi de fundaţia Vier Pfoten

Primăria Municipiului București și Fundația pentru protecția animalelor Vier Pfoten anunță semnarea Protocolului privind lansarea unei ample campanii de sterilizare a animalelor fără stăpân de pe teritoriul Capitalei, care va dura un an.  
Cristina Dinu
03 mai 2012, 15:22
Câinii comunitari din Capitală vor fi sterilizaţi de fundaţia Vier Pfoten

Campania va debuta la 1 septembrie 2012 și va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică şi marcarea cu crotaliu a animalelor fără stăpân de pe străzile Bucureștiului.  

Medicii veterinari ai  Vier Pfoten vor efectua sterilizările în clinica adăpostului deținut de Primărie în bulevardul Theodor Pallady nr. 262, sector 3, București, dar și în clinicile mobile deținute de Fundație. După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.  

 „Le mulțumesc prietenilor vechi de la Vier Pfoten, cu care am avut plăcerea să colaborăm și în trecut. Am reluat această colaborare, pentru că ei când promit ceva, au și făcut”, a declarat joi primarul general Sorin Oprescu.

„Unii zic că se poate rezolva problema câinilor fără stăpân peste noapte, însă asta nu se poate decât dacă mobilizezi garda națională și îi duci direct spre Thanatos. Eutanasierea în masă nu face parte din vocabularul și conduita mea profesională. Asta e o alienare! Le mulțumesc reprezentanților societății civile și îi asigur de întreg sprijinul meu”, a mai spus edilul Capitalei.

În bază Protocolului, Fundația  Vier Pfoten se angajează să sterilizeze gratuit câinii și pisicile fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.  

„€œSemnarea acestui Protocol este un pas extrem de important pentru rezolvarea situației câinilor fără stăpân din Capitală. Ne bucurăm că autoritățile au înțeles că unica soluție – eficientă și umană – este sterilizarea animalelor. Nici noi nu dorim câini pe stradă, ci vrem, dimpotrivă, oprirea înmulțirii lor. Este și motivul pentru care ne-am arătat disponibilitatea de a ne implică activ în această campanie”, a declarat Anca Tomescu, coordonator al programului „€œAnimale fără stapan” Vier Pfoten.    

Ultima campanie de sterilizări derulată de Vier Pfoten în Capitală a avut loc în perioadă septembrie 2010-martie 2011, în baza unui Protocol similar. Până la extinderea sterilizarilor la nivelul întregii Capitale,  Vier Pfoten va continua campania începută în luna martie în Sectorul 6.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'