Călătorie în pandemie. 9 din 10 români vor să călătorească începând cu perioada Paştelui şi până la finalul verii

Călătorie în pandemie. Peste 90% dintre români intenţionează să călătorească începând cu perioada Paştelui şi până la finalul verii, relevă un studiu realizat, în luna martie, de o platformă de rezervări hoteliere.
Alina Costache
26 mart. 2021, 17:34
Călătorie în pandemie. 9 din 10 români vor să călătorească începând cu perioada Paştelui şi până la finalul verii

Călătorie în pandemie. Un sfert dintre respondenţi au o rezervare fermă sau sunt în procesul de a rezerva o vacanţă pentru perioada următoare, în contextul în care tot mai mulţi români sunt vaccinaţi, iar imunitatea nou dobândită ar putea duce la scăderea ratei de infectare cu COVID-19, conform Travelminit.ro.

Nouă din zece români (90%) preferă să îşi planifice din timp concediile şi achită vacanţa cu cel puţin o lună înainte de data sosirii, iar printre cele mai căutate tipuri de unităţi de cazare se află pensiunile şi hotelurile. De asemenea, la mare căutare sunt şi unităţile mici, precum cabane, case de vacanţe, camping, apartamente etc.

Din totalul celor chestionaţi, 28% caută opţiuni pentru concedii petrecute la mare, 42,5% pentru concediile petrecute la munte sau în zone liniştite şi retrase, în staţiuni balneare care oferă pachete de tratamente sau sejururi de tip city break.

Citeşte şi: OMS, AVERTISMENT către toate aeroporturile: Nu trebuie condiţionată libertatea de călătorie în străinătate de către certificatul de vaccinare antiCOVID

Călătorie în pandemie. 9 din 10 români vor să călătorească

Printre factorii cei mai importanţi în rezervarea unei vacanţe se numără flexibilitatea rezervărilor, şi anume rezervările fără avans sau cu anulare gratuită. Odată cu izbucnirea pandemiei de COVID în România, platforma Travelminit.ro a înregistrat treptat peste 4.000 de proprietăţi care pot fi rezervate fără risc financiar, mai exact care permit schimbarea datei călătoriei sau chiar anularea rezervării până la o anumită dată fără a pierde sumele achitate.

Alte facilităţi pe care le caută românii pentru vacanţele de vară sunt pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare să aibă servicii de relaxare incluse, precum piscină exterioară, ciubăr sau să permită desfăşurarea de activităţi în aer liber, preţuri accesibile, situarea într-o zonă retrasă de aglomeraţie, precum şi respectarea standardelor de igienizare„, precizează reprezentanţii Travelminit.ro.

Potrivit sursei citate, majoritatea românilor respondenţi (47%) vor să aloce pentru o vacanţa în perioada următoare un buget mediu de 100 – 200 lei/cameră/noapte, 24% vor opta pentru unităţi de cazare unde preţul mediu/noapte este cuprins între 200 şi 300 lei, în timp ce 26% dintre români preferă să aloce un buget mediu de peste 300 lei/camera/noapte.

Peste o treime dintre turişti (38%) optează pentru vacanţe cuprinse între 5 – 7 zile şi 19% vor să aloce mai mult de şapte zile concediului de relaxare.

În acelaşi timp, mai mult de jumătate (50%) dintre respondenţi susţin că vor călători alături de familie, iar aproape 30% plănuiesc să aibă o vacanţă în cuplu şi doar 18% cu un grup de prieteni.

Studiul Travelminit.ro a fost realizat pe un eşantion de 900 de persoane din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 17 – 22 martie 2021, potrivit Agerpres.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
A început Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri pentru fiecare zi înainte de Paște
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Orașul străin care a început să fie din ce în ce mai vizitat de români după intrarea în Schengen. Nu este departe de București
Capital.ro
George Simion face dezvăluiri bombă. Tot ce i-a zis Călin Georgescu iese la suprafață: Mi-a spus cuvânt cu cuvânt
Playtech.ro
Trei minivacanțe pentru români în doar trei luni. Ce zile libere urmează în aprilie, mai și iunie
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Țara care ne poate salva de tarifele lui Trump. Economist: „Are o piață enormă, este o țară în curs de dezvoltare”
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Alexia Eram a plecat în vacanță! Ce destinație europeană a ales influencerița / FOTO
Spynews
Cât de mare a crescut fiul cel mic al lui Adrian Mutu. Tiago a împlinit 8 ani / FOTO
Evz.ro
Trucul de la bancomat care îți salvează banii din cont. Ce este codul PIN fals
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
Motivul pentru care scafandrii au întârziat două ore în cazul microbuzului căzut în Dunăre. Explicațiile lui Raed Arafat: „Nu fac nimic...”
Cancan.ro
Scărlătescu a băut până a ADORMIT în fund! Imagini ȘOC: a căzut și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare valoare a țării. A fost un nume uriaș. Este de neînlocuit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Polițista de penitenciar, relații amoroase cu un deținut în celulă VIDEO
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat ca să nu te îmbolnăveşti
MediaFlux
Alertă de Paște în România: Risc uriaș de pene de curent din cauza unui fenomen neașteptat
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Românii care stau la bloc riscă procese și executări silite dacă nu respectă această regulă