1. Mic dejun din Turcia
Fibre, vitamine si antioxidanti din castravete proaspat, rosii si ulei de masline, branza proaspata de oaie si oua fierte. Asa arata un mic dejun sanatos in Turcia.
2. Mic dejun din Islanda
Hafragrautur este denumirea traditionala a unui terci de ovaz, facut cu apa sau cu lapte, peste la care islandezi adauga fructe, nuci sau seminte. Ovazul este o sursa bogata de fibre solubile, care reduc colesterolul, regleaza glicemia si imbunatatesc digestia.
Lysi este un ulei de cod, care asigura aportul de omega-3 (EPA si DHA), esentiale pentru dezvoltarea celulara. Uleiul este bogat si in vitamina D, nutrient care lipseste in tarile nordice.
3. Mic dejun din Japonia
Scazut in calorii, micul dejun japonez contine supa miso (o supa din diverse legume – soia, orez brun sau orz fermentat), legume proaspete sau murate, alge, tofu, salata si peste crud. Japonezii isi asigura astfel aportul de omega-3 din alge si peste, fibrele din legumele proaspete sau murate, proteinele din peste si tofu.
4. Mic dejun din Malaezia
Nasi Lemak este denumirea unui fel de mancare traditional care contine orez preparat la aburi si peste prajit, condimentat cu sambal (un sos pe baza de ardei iute).
5. Mic dejun din Egipt
Fūl Medames este denumirea unui preparat traditional egiptean care se consuma la micul dejun. Acesta consta intr-un mix de legume (mazare, naut si linte), asezonat cu legume murate si seminte de arugula (sau, pe romaneste, voinicica).
6. Mic dejun din Pakistan
Khichdi este preparatul care se consuma la micul dejun din Pakistan cel mai des. Este compus din linte si orez integral gatite impreuna si condimentate dupa gust, servite alaturi de legume proaspete sau murate sau cu iaurt.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.