Calendar ortodox 10 iulie 2022. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei, mari tămăduitori. Rugăciune specială pentru vindecare grabnică

Ziua de 10 iulie este dedicată în fiecare an prăznuirii Sfinţilor 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei. Au fost făcători de minuni atât în timpul vieţii cât şi după trecerea în veşnicie, astfel încât îi ajută pe toţi cei care li se roagă cu credinţă.
Alina Costache
09 iul. 2022, 15:59
Calendar ortodox 10 iulie 2022. Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei, mari tămăduitori. Rugăciune specială pentru vindecare grabnică

Calendar ortodox 10 iulie 2022. De aceea este bine ca, în această zi, să te rogi acestor sfinţi mucenici cu o rugăciune specială pentru liniştirea sufletului şi vindecare grabnică.

Sărbători religioase 10 iulie 2022

Ortodoxe: Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei

Greco-catolice: Sf. m. uciși la Nicopole, Armenia

Romano-catolice: Sf. Victoria, m

Calendar ortodox 10 iulie 2022. Cine au fost Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei

Sfinții 45 de Mucenici din cetatea Nicopolea Armeniei au pătimit în vremea împăratului Liciniu (308-324), scrie crestinortodox.ro. Dintre acești sfinți mucenici amintim pe Leontie, Mavrichie, Daniil și Antonie. Deoarece au mărturisit constant credința în Hristos, au fost condamnaţi la moarte, nu înainte de a fi supuşi la cele mai ănfiorătoare torturi. Le-au fost tăiate mâinile și picioarele, iar trupurile mutilate au fost aruncate în foc. Unii au murit în momentul în care li s-au tăiat membrele, însă alții au fost aruncați de vii în foc.

Citeste si De ce nu e bine să pui copilului două nume. Cum e indicat, de fapt, să alegi numele de botez

Trupurile lor au fost mistuite de foc, iar oasele aruncate în râul Lices. Însă câţiva credincioşi au recuperat osemintele din râu și le-au pus la loc de cinste. După moartea lui împăratului necredincios Liciniu, s-a zidit o biserică în cinstea lor, iar oasele lor au fost așezate aici. Mulţi credincioşi loviţi de suferinţe cumplite şi-au găsit vindecarea la moaştele mucenicilor.

Calendar ortodox 10 iulie 2022. Rugăciune pentru linişte şi sănătate

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Pe ostaşii lui Hristos cei purtători de chinuri, să-i lăudăm credincioşii cu cuget dumnezeiesc, ca pe nişte surpători ai rătăcirii şi luminaţi biruitori, cântând lui Dumnezeu laudă de biruinţă.

Pătimitorilor cei ce v-aţi nevoit luminat pe pământ şi aţi răbdat chinurile, aţi primit în cer cununile, cântând cu un glas lui Dumnezeu cântare de biruinţă.

Fiind legaţi prin credinţă de unirea sufletului, aţi năvălit împotriva rătăcirii şi v-aţi arătat, biruitori purtători de cununi, cântând împreună cu un glas laudă de biruinţă.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.

Citeste si De ce nu e bine să pupi icoanele. Părintele Calistrat: „Nu e un gest de credinţă superautentică. Nu faci decât să descompui cu saliva compoziţia chimică a culorilor”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...