Calendar ortodox 10 mai 2022. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsniciei. Cum trebuie să i te rogi pentru rezolvarea problemelor din căsnicie sau pentru găsirea sufletului pereche

În această zi, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsătoriei. Dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să te căsătoreşti, roagă-te, azi, acestui sfânt grabnic ajutător.
Alina Costache
09 mai 2022, 20:02
Calendar ortodox 10 mai 2022. Sfântul Apostol Simon Zilotul, ocrotitorul căsniciei. Cum trebuie să i te rogi pentru rezolvarea problemelor din căsnicie sau pentru găsirea sufletului pereche
Sfântul Simon Zilotul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 10 mai 2022

Ortodoxe: Sfântul Apostol Simon Zilotul

Greco-catolice: Sf. Simon Zelotul

Romano-catolice: Fer. Ivan Merz, laic

Calendar ortodox 10 mai 2022. Cine a fost Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sfântul Apostol Simon Zilotul nu este altul decât mirele din Cana Galileii, la nunta căruia Mântuitorul a prefăcut apa în vin, potrivit crestinortodox.ro. În cele din urmă, însă, Sfântul Simon Zilotul și-a lăsat casa, părinții și mireasa pentru Mirele cel ceresc.

Odată cu Pogorârea Duhului Sfânt, mirele cel din Cana a început a propovădui și el, alături de Apostoli, Evanghelia în toată lumea. El a propovăduit în Mauritania, Africa și Britania, unde și-a dat și sufletul sau, fiind răstignit și îngropat.

În București, la Biserica Podeanu aflată pe stradă Dornei (în apropierea Pieței Chibrit) se află o părticică din sfintele sale moaște. Cele mai multe persoane vin aici să să ceară ajutorul în căsătorie. Sfântul Simon Zilotul este grabnic ajutător celor care vin cu rugăminţi legate de căsnicie.

Citeste si Povestea stranie a părintelui Manuil, preotul născut în satul lui Terente. Mergea pe ape, dispărea dintr-un loc şi apărea peste câteva sute de metri şi vorbea cu sfinţii

Calendar ortodox 10 mai 2022. Rugăciune către Apostolul Simon Zilotul

Sfinte, slăvite și intrutotlaudate Apostole al lui Hristos Simone, cela ce te-ai învrednicit a-L primi în casa Ta din Cana Galileii pe Domnul nostru Iisus Hristos și pe Preacurata Lui Maică, Stăpâna noastră de Dumnezeu Născătoarea, și a fi însuți văzător al preaslavitei minuni a Domnului!

Cu credință și cu dragoste ne rugăm ție: cere de la Hristos Domnul să prefacă sufletele noastre iubitoare de păcat în vase vrednice ale harului; păzește-ne și ocrotește-ne cu rugăciunile tale de ispitele diavolești și de căderile în păcat, și mijlocește ca să primim de Sus ajutor în vremea trândăvirii, ca să nu ne poticnim de piatra smintelii, ci să umblăm fără abatere pe calea cea mântuitoare a poruncilor lui Hristos, până ce vom ajunge la fericitele locașuri ale Raiului, unde tu acum sălășluiești și te veselești.

Așa, Apostole al Mântuitorului, nu ne rușina pe noi, cei ce nădăjduim cu tărie la tine, ci fii nouă ajutător și acoperitor toată viața noastră, și ne ajută a săvârși viața această vremelnică întru bună credință și cu plăcere de Dumnezeu, a dobândi sfârșit creștinesc și pașnic, a ne învrednici de răspuns bun la Înfricoșata Judecată a lui Hristos, ca scăpând de vămile văzduhului și de tirania cumplitului stăpânitor al acestei lumi, să moștenim cerească împărăție și să preaslavim numele cel de mare cuviință al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.

Citeste si Preotul Vasile Ioana, ipostază inedită. A fredonat melodia „Love of my life” şi l-a comparat pe Freddie Mercury cu Hristos: „Băiatul ăla care a trăit cu el l-a trădat precum Iuda pe Mântuitor”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din România în care se află Cimitirul Păsărilor. Fenomenul straniu care se petrece aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
O fotografie cu Prințul George, semnal de alarmă pentru Harry și Meghan. Profeția s-a împlinit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...