Ortodoxe: Sfântul Eustatie; Sfântul Timotei
Greco-catolice: Sf. cuv. Timotei; Sf. Eustatie al Antiochiei
Romano-catolice: Sf. Petru Damian, ep. înv. Gen
Sfântul Eustatie a fost un apărător al Ortodoxiei. A apărat sfintele dogme la Sinodul întâi Ecumenic de la Niceea (din anul 325), unde a respins învățătura lui Arie. Împreună cu ceilalți Sfinți Părinți, Eustatie L-a mărturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, ca fiind deopotrivă cu Tatăl și cu Sfântul Duh după dumnezeire (după ființa lor dumnezeiască).
După moartea împăratului Constantin cel Mare, a început prigoana împotriva creştinilor. Sfântul Eustatie a fost surghiunit, mai întâi în Tracia, apoi în Macedonia. A fost supus unor chinuri de nedescris și a trecut la cele veșnice în anul 345 după Hristos, potrivit crestinortodox.ro
Sfântul Cuvios Timotei a fost ucenic al Cuviosului Teoctist, starețul mănăstirii din muntele Olimpului, în timpul împăratului Copronim (741-775). A trăit toată viața în pustie, unde s-a nevoit în post, înfrânare și rugăciuni. A primit darul de a vindeca bolnavii și de a scoate duhurile necurate din cei posedați. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.
Dumnezeul părinţilor noştri, Care Te porţi pururea cu noi după blândeţile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci, pentru rugăciunile părinţilor noştri, îndreptează viaţa noastră în pace.
Pe tine steaua cea înţelegătoare, care ai strălucit plin de lumină, părinte, cu înălţimea înfrânării şi ai luminat inimile credincioşilor, pururea te lăudăm, Fericite Timotei.
Neprihănit te-ai arătat cu adevărat Celui Ce ţi-a zidit sufletul şi trupul tău, Cuvioase părinte al nostru Timotei. Pentru aceasta te şi veseleşti împreună cu fecioarele cele înţelepte; şi cu credinţă dănţuieşti împreună cu cuvioşii părinţi; iar nouă te-ai arătat izvorâtor de minuni.
Urmând cuvintele celor grăite ţie, neamuri şi neamuri te vom ferici, cea pururea Fericită; că tu ai născut pe Dumnezeu Cel cu adevărat Fericit, Preacurată Fecioară, Cel Ce cu adevărat face fericiţi pe toţi cei ce-I slujesc Lui. Amin!