Calendar ortodox 23 august 2024. Sfântul care se îndeltnicea cu zdrobirea idolilor păgâni. Rugăciunea de azi ţine departe bolile de familia ta

Sfântul Mucenic Lup este prăznuit la data de 23 august în calendarul ortodox. Sfântul Mucenic Lup este între între sfinții zilei cinstiți de credincioșii ortodocși.
Filip Stan
22 aug. 2024, 14:15
Calendar ortodox 23 august 2024. Sfântul care se îndeltnicea cu zdrobirea idolilor păgâni. Rugăciunea de azi ţine departe bolile de familia ta

Calendar ortodox 23 august 2024. În Calendarul Ortodox, Sfântul Mucenic Lup este prăznuit pe data de 23 august. Acesta a fost ucenicul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, iar viața i-a fost marcată de sclavie apăsătoare.

Cu toate că făcea parte din clasa sclavilor, neavând drepturi, dar era fiind plin de nevoi, acesta nu a încetat să creadă în Dumnezeu și în venirea Celui de Sus pentru a propovădui dezrobirea și eliberarea, spunând „fericiţi vor fi cei săraci cu duhul, căci a lor este împărăţia lui Dumnezeu”.

După ce împăratul Maximian i-a tăiat capul Sfântului Dimitrie, Lup a înmuiat marginea veşmântului şi un inel în sângele mucenicului martir. Cu acestea, Lup a vindecat boli și a săvârșit mai multe minuni.

Ortodoxe
Sf. Mc. Lup; Sf. Sfinţit Mc. Irineu, episcopul Lugudunumului

Greco-catolice
Sf. m. Lup; Sf. ep. m. Irineu de Lyon

Romano-catolice
Ss. Roza de Lima, fc.; Flavian, ep.

Calendar ortodox 23 august 2024. Sfântul Mucenic Lup este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 23 august.

Acest Sfânt a dus o viaţă de sclav, rob fiind al unui oarecare stăpân, liber însă în credinţa sa în Hristos. A trăit în vremea împăratului roman Aurelian (270-275).

Citește și Rugăciunea puternică către Maica Domnului care desface „nodurile” și te scapă de necazuri! Spune-o în fiecare zi la aceeași oră

Pentru mărturisirea credinţei, Sfântul Mucenic Lup a fost omorât.

„Astfel Sfântul Mucenic Lup, plecându-şi capul sub sabie, şi-a dat sufletul pentru Hristos Domnul său şi a fost îngropat de cei credincioşi cu cinste” (Vieţile Sfinţilor).

  • La 23 august în calendarul ortodox 2024 mai sunt pomeniți
    Sfântul Mucenic Irineu, episcopul Sirmiului;
    Sfântul Mucenic Irineu, episcopul Lugdunumului (Lyon);
    Cuviosul Calinic, patriarhul Constantinopolului;
    Cei 38 de Sfinți Mucenici din Tracia.

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în fiecare săptămână pentru a ți se ierta păcatele

 

Rugaciune pentru potolirea stihiilor la vreme de traznete, fulgere, grindina sau cutremur

Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunavoia Ta ai adus toate dintru nefiinta intru fiinta, si cu puterea Ta pastrezi faptura, chivernisind lumea cu purtarea Ta de grija,- Tu, Care din patru stihii ai asezat faptura si cu patru vremi ai incununat curgerea anului, fii binecuvantat! Ca de Tine se cutremura toate puterile ingeresti, pe Tine Te lauda soarele, pe Tine Te slaveste luna, Tie se cuceresc stelele, pe Tine Te asculta lumina, de Tine se ingrozesc adancurile, Tie slujesc izvoarele, Tu ai intins cerul ca un cort, Tu ai intarit pamantul pe ape, Tu ai ingradit marea cu nisip, Tu spre suflare ai varsat vazduhul. Cel ce-Ti faci din nori caruta si umbli pe aripile vantului,- Cel ce cauti spre pamant si-l faci de se cutremura,-Cel ce Te atingi de munti, si ei fumega.

Tu esti Cel ce odinioara intr-un nor gros, inconjurat de fulgere si tunet, Te-ai aratat lui Moise pe muntele Sinai,- Tu, in vremea lui Avraam si a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc si pucioasa si, pentru faradelegile lor nenumarate, cetatile Sodoma si Gomora le-ai stricat. Marturisesc dar atotputernicia Ta si, cu umilinta plecandu-mi genunchii, indraznesc a Te ruga: Indura-Te de noi, pacatosii si nevrednicii, si nu lasa ca, pentru faradelegile noastre cele mari, zidirea si fapturile Tale sa fie inghitite de pieire! Toate vietatile asteapta de la Tine sa le dai hrana la buna vreme,-dandu-le Tu lor, vor aduna,- deschizand Tu mana Ta, toate se vor umple de bunatati,-dar intorcandu-Ti Tu fata, toate se vor tulbura si se vor sfarsi si in tarana lor se vor intoarce.

Asa, Doamne, milostiveste-Te spre noi si fa ca aratarea puterilor Tale nesfarsite sa nu ne fie noua spre osanda si pieire, ci spre indreptare si zidire, ca sa cunoastem ca Tu esti singur Dumnezeu adevarat, mult-milostiv si mult-indurat. Da-ne asadar sa pastram pururea neschimbata aceasta cunoastere,- intareste-ne vointa de a pazi in toata vremea poruncile Tale. Toarna, Bunule, in inimile noastre, simtirea dumnezeiasca a dragostei fratesti catre toti semenii nostri, pentru ca, iubindu-ne cu adevarat unii pe altii, toti sa Te marturisim pe Tine, Dumnezeu Cel intreit in fete. Ca a ta este stapanirea si imparatia si puterea si slava : a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Spynews
Ce le-a transmis ispita Anamaria de la Insula iubirii lui Claudiu și Simonei după ce au decis să plece separat, dar s-au împăcat ulterior: „Lui nu am ce să îi reproșez”. A recunoscut că a fost atrasă de el
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Municipiul din România care i-a fermecat pe turiștii străini cu un singur eveniment: “E mult mai frumos în realitate”
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Se întâmplă pe 24 august. Nu mai e cale de întoarcere
Playtech.ro
Ce a făcut o pensionară după ce a văzut o pensie de 5 ori mai mare pe decizia de recalculare. A sărit de la 1.900 la...
DailyBusiness
Se poate merge la hotel, pe litoral, cu 38 DE LEI PE NOAPTE! Care e cea mai ieftină stațiune
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor pentru Putin”
Spynews
Vlăduța Lupău își botează astăzi fiul! Artista trăiește emoții intense: ”Totul frumos organizat” | FOTO
Spynews
Dana Roba, mesaj dureros, după ce relația cu Beniamin a luat sfârșit! Make-up artistul trece prin momente dificile: ”Înainte de a răni un om...”
Evz.ro
Serialul Netflix care te va ține cu sufletul la gură. E în topul celor mai vizionate titluri de pe platformă
Ego.ro
Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Alertă de vreme severă în România! Meteorologii Accuweather anunță ce se va întâmpla între 22 august și 2 septembrie
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ce au descoperit medicii legiști în trupul lui Filip, băiețelul de 8 ani care a murit la bazinul de înot. Deși părea perfect sănătos, o anumită afecțiune l-a trădat
Capital.ro
Veste cumplită despre Monica Pop. România a izbucnit în lacrimi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Divorțul anului 2024: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au spus adio. Care sunt motivele despărțirii
MediaFlux
TRUMP se RĂZBUNĂ! Ce i-a FĂCUT Kamalei Harris. Susținătorii său au rămas UIMIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...