Calendar ortodox 25 septembrie 2024. Sfânta Cuvioasă Eufrosina, ocrotitoare femeilor necăjite. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru femeile împovărate de necazuri și suferințe

Anual, pe 25 septembrie, Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Cuvioasă Eufrosina, considerată ocrotitoarea femeilor aflate la necaz.
Alina Costache
24 sept. 2024, 11:56
Calendar ortodox 25 septembrie 2024. Sfânta Cuvioasă Eufrosina, ocrotitoare femeilor necăjite. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru femeile împovărate de necazuri și suferințe

Calendar ortodox 25 septembrie 2024. În această zi, femeile care se confruntă cu probleme în căsnicie sau au probleme cu copiii este bine să se roage la Sfânta Eufrosina cu credință în suflet, iar problemele lor își vor găsi rapid rezolvarea. Rugăciunea către această sfântă ajută la vindecarea bolilor, alungarea necazurilor, întărire în fața problemelor.

Sărbători religioase 25 septembrie 2024

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Eufrosina

Greco-catolice: Sf. cuv. Eufrosina

Romano-catolice: Ss. Cleofa, ucenicul lui Isus; Sergiu, călug.

Calendar ortodox 25 septembrie 2024. Cine a fost Sfânta Cuvioasă Eufrosina

Sfânta Eufrosina a trăit în Alexandria, în secolul V, în perioada domniei împăratului Teodosie cel Mic. Eufrosina a fost un copil foarte dorit, care a apărut în viețile părinților ei după ani de rugăciuni. Din păcate, micuța rămâne orfană de mamă când avea doar 12 ani.

Pentru că a îmbrățișat iubirea de Hristos și a decis să devină mireasa lui, adolescenta de 18 ani pleacă pe furiș din casa părintească și, îmbrăcând haine bărbătești, intră într-o mănăstire de monahi. A trăit acolo sub numele de monahul Smaragd până la vârsta de 38 de ani, când a închis ochii pentru veşnicie. Nimeni niciodată nu a aflat că este femeie.

Citeste si Rugăciunea puternică către Maica Domnului care desface „nodurile” și te scapă de necazuri! Spune-o în fiecare zi la aceeași oră

Dar Dumnezeu a rânduit în chip minunat ca tatăl sfintei să vină în această mănăstire pentru a primi sfaturi duhovnicești, în vremea când aceasta se apropia de momentul în care avea să închidă ochii pentru veșnicie. Starețul i-a îndrumat pașii tocmai către monahul Smaragd. Recunoscându-și tatăl, care i-a împărtășit  acesteia durerea pentru fiica pierdută în urmă cu atâta timp, cuvioasa l-a îndemnat să nu deznădăjduiască, pentru că își va vedea din nou fiica. Sfânta Eufrosina i-a spus atunci tatălui său să revină în mănăstire peste trei zile.

Când bărbatul a revenit în lăcaş, Sfânta Eufrosina se află pe patul de moarte. Atunci, aceasta i-a mărturisit că este fiica sa. Marcat profund de această întâmplare, după moartea fiicei sale, a hotărât să se călugărească. La rândul lui, a rămas în obștea monahală până a murit, scrie crestinortodox.ro

Calendar ortodox 25 septembrie 2024. Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Eufrosina

Cu puterea dată ție de Dumnezeu, ai purtat cu bucurie jugul cel bun al Domnului nostru lisus Hristos. Păzind porunca iubirii de Dumnezeu, tu, Eufrosina, ți-ai răstignit trupul împreună cu patimile și cu poftele. Iar prin viețuirea cea blândă și smerită ai dobândit iubirea lui Hristos. Pentru aceasta S-a sălășluit în tine Duhul Sfânt, învățându-ne pe noi, păcătoșii, să te lăudăm.

Cu totul minunată și slăvită este nevoința ta. Căci asemenea sfinților din trecut ai strălucit. Mare har ai dobândit de la Dumnezeu, vindecând bolile, prevestind viitorul și întorcând oamenii de pe căile pierzării.

Citeste si Care e cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti în fiecare zi. Părintele Pimen Vlad: „Neîncetat, nu contează locul”

Sfântă Eufrosina, roagă-te pentru noi!

O, fericită maică Eufrosina, pe pământ nebună pentru Hristos, în ceruri preaînțeleaptă, care ai sfârșit în chip minunat drumul tău pământesc de o sută de ani! Caută acum din înălțimea cerului spre noi, păcătoșii, care în marea vieții stăm învăluiți de patimile și suferințele trupești, de ocările și ispitele lumești și de numeroasele curse diavolești.

Și corăbiile sufletelor noastre sunt deja aproape de înec, căci nu au ancora puternică a credinței, și își pun nădejdea în puterile lor și în ajutorul omenesc, iar sfeșnicul iubirii și al evlaviei s-a stins.

Nu zăbovi, maică Eufrosina, ci ajută-ne nu după vrednicia noastră, ci după milostivirea ta, asemănându-te Atotmilostivului Mântuitorului nostru lisus Hristos.

Întărește-ne în credință, nădejde și dragoste. Pe cei reci și împietriți la inimă încălzește-i cu râvna ta, tămăduiește bolile noastre, ia de la noi necazurile și tristețea, dă-ne nouă mâna de ajutor pe acest alunecos drum pământesc, ca să ne întărim cu trupul și cu sufletul, să purtăm răbdători crucea noastră cu nădejdea în Dumnezeu și, cu grabnică ta mijlocire, să ne învrednicim după moarte de viața cea veșnică și fericită, slăvind pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, în vecii vecilor. Amin.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Rusia își propune să crească exporturile agricole cu 50% până în 2030
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore