Calendar ortodox 5 aprilie 2024. Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni. Rugăciune puternică pentru buna înțelegere a familiei creștine

Anual, pe 5 aprilie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic. Sfânta este izvorâtoare de mir înmiresmat și face mari minuni la vreme de grele necazuri.
Irina Dumitrescu
04 apr. 2024, 16:38
Calendar ortodox 5 aprilie 2024. Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni. Rugăciune puternică pentru buna înțelegere a familiei creștine
Sfânta Cuvioasă Teodora; racla cu moaştele Sfintei Teodora. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 5 aprilie 2024

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Greco-catolice: Sf. m. Claudiu, Diodor, Victor, Victorin, Papia, Nichifor și Serapion

Romano-catolice: Ss. Vincenţiu Ferrer, pr.; Irina, m

Calendar ortodox 5 aprilie 2024. Cine a fost Sfânta Teodora din Tesalonic, izvorâtoarea de mir

Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic s-a născut în insula grecească Eghina, într-o familie de creştini, potrivit crestinortodox.ro. Părinții și-au dorit să o vadă măritată, iar tânăra le-a împlinit dorința, deși aceasta nu era și dorința ei. Apoi a devenit mama unei fetițe. Din cauza năvălirii barbarilor, s-a mutat în cetatea Tesalonic şi şi-a convins fiica să se retragă la mănăstire. După ce a murit bărbatul ei, i s-a alăturat şi ea fiicei sale în mănăstire.

Stareța mănăstirii nu a văzut cu ochi buni apropierea dintre Teodora și fiica ei, fiind de părere că grija purtată de mamă fiicei ar putea fi o ispită care să le amăgească pe amândouă, îndepărtându-le de chemarea monahală. Aşa că stareța le-a interzis să mai vorbească una cu cealaltă.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești în Postul Paştelui! Foarte puțini creștini o știu

Timp de cincisprezece ani, Teodora și fiica ei nu și-au mai vorbit, deși continuau să trăiască în aceeași chilie, să lucreze și să mănânce împreună. Însă, atunci când Teodora s-a îmbolnăvit grav, stareța le-a ridicat interdicția de a-şi mai vorbi una alteia, dar cele două au constatat că nu mai simțeau vreo afecțiune deosebită una față de cealaltă, ci se considerau surori în Hristos.

Prin felul în care şi-a închinat viaţa lui Hristos, prin nevoinţe şi ostenelile ascultării, Teodora a fost bine-plăcută de Dumnezeu, care i-a dat darul facerii de minuni.

La câţiva ani de la moartea sa, a murit şi stareța, trupul ei fiind aşezat în mormânt aproape de Sfânta Teodora; şi când s-a descoperit mormântul aceleia, atunci au putut să vadă toţi minunea: Cuvioasa Teodora, mişcându-se ca şi cum ar fi fost vie, i-a făcut loc egumenei ce se aşeza lângă dânsa. Din sfintele moaşte ale Teodorei a izvorât mir mirositor şi tămăduitor: diavolii fugeau, orbii vedeau şi bolile își găseau vindecare.

Calendar ortodox 5 aprilie 2024. Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Teodora din Tesalonic

Sfântă Teodora, izvorâtoare de mir și mare făcătoare de minuni, la vreme de necaz la tine alergăm cu zdrobire de inimă, știind că mult i-ai ajutat pe toți cei care ți-au cerut ajutorul cu credință.

Ai grijă de toate familiile creștine, de toți părinții și de copiii lor. Îndepărtează de la ei toată tulburarea, toată ispita, toată cearta. Vezi șovăiala tinerilor care nu știu unde le e locul, în lume sau în mănăstire, și roagă-te pentru ei, ca să își înțeleagă chemarea și să facă întru toate voia lui Dumnezeu.

Citeste si Neurochirurgul Leon Dănăilă, rugăciune la Mănăstirea Hodoș-Bodrog: „Fără credință, viața omului nu are niciun sens”

Așa cum pe fiica ta, Sfânta Teopisti, ai ajutat-o să urce pe scara virtuților, așa ajută-ne și pe noi, că greu e războiul care ne stă înainte. Povățuiește-ne pe calea smereniei, pe calea rugăciunii și a nevoinței.

Alungă de la noi pe necuratul diavol, care vrea să ne facă de rușine, aruncându-ne în tina păcatului. Fii în fața inimilor noastre ca o icoană vie, Sfântă Teodora, ca ducând noi lupta cea bună să ne învrednicim de raiul cel gătit sfinților și de bucuria Împărăției Cerurilor, pe tine să te lăudăm, iar Dumnezeului cel în Treime lăudat să Îi aducem slavă și închinăciune în vecii vecilor. Amin.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bilanțul morților în urma alunecării de teren din Etiopia a crescut la 257
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!