Calendar ortodox 5 iulie 2022. Sfântul Atanasie de la Muntele Athos, mare vindecător și sfătuitor la vreme de necaz. Cum să i te rogi ca să te ajute să iei decizii înțelepte

În această zi, este prăznuit Sfântul Atanasie Athonitul, mare vindecător și sfătuitor la vreme de necaz. Azi este bine să rosteşti o rugăciune pentru mântuire şi împlinirea dorinţelor.
Alina Costache
04 iul. 2022, 14:56
Calendar ortodox 5 iulie 2022. Sfântul Atanasie de la Muntele Athos, mare vindecător și sfătuitor la vreme de necaz. Cum să i te rogi ca să te ajute să iei decizii înțelepte
Calendar ortodox 5 iulie 2021. Sfântul Atanasie Athonitul

Sărbători religioase 5 iulie 2022

Ortodoxe: Sfântul Atanasie de la Aton

Greco-catolice: Sf. Marta, mama Sf. Simeon; Sf. cuv. Atanasie Atonitul; Sf. cuv. Lampadie Taumaturgul

Romano-catolice: Sf. Anton M. Zaccaria, pr.

Calendar ortodox 5 iulie 2022. Cine a fost Sfântul Atanasie de la Aton

Sfântul Atanasie s-a născut în Trapezunt, din părinți creștini, potrivit crestinortodox.ro. A rămas orfan încă din fragedă pruncie și a fost crescut de un ofițer. Joaca lui preferată cu copiii de vârsta lui era să intre în rolul de egumen. Acest lucru a fost o prorocie, căci mai târziu avea să ajungă stareț.

După ce și-a desăvârșit educația, a intrat în monahism. A ridicat o biserică închinată Sfintei Fecioare Maria. Când participa la masă cu frații din mănăstire, își împărțea partea lui în așa fel încât, fără că cineva să își dea seama, el nu mânca mai nimic cu excepția anafurei împărțite după Sfânta Liturghie.

Fiind plin de har dumnezeiesc, a fost vrednic ca Fecioara Maria să i se arate. Aceasta a scos în chip minunat apă dintr-o stâncă și i-a făgăduit că ea va fi întotdeauna Stareța Lavrei.

Citeste si Ovidiu Cuncea a dat gâsca Francesca pe Sfintele Daruri. Motivul real pentru care fostul asistent din emisiunea „Ciao Darwin” a ales să devină preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului ieşind din icoană”

Trecerea sa la cele veșnice i-a fost dezvăluită de Dumnezeu. Înainte de a inspecta lucrările de extindere a bisericii, Sfântul Atanasie și-a îmbrăcat hainele de sărbătoare. În momentul în care a urcat pe schelă, cupola bisericii s-a prăbușit atât peste el cât și peste ceilalți frați care lucrau la zidurile bisericii. Trupul său a rămas, însă, nevătămat, având doar o rană la picior. Din această rană a curs sânge care a fost luat de frați și cu care s-au făcut multe vindecări.

După trecerea sa la cele veșnice, Sfântul Atanasie s-a înfățișat de mai multe ori fraților lui, uneori ca să-i mângâie și să-i întărească, iar alteori ca să-i certe.

Calendar ortodox 5 iulie 2022. Rugăciunea Sf Atanasie Athonitul pentru vindecare şi împlinire de dorinţe

De viaţa ta cea în trup s-au minunat cetele îngereşti, cum, cu trupul, la luptele cele nevăzute ai ieşit, pururea mărite şi ai rănit cetele demonice. Pentru care, Sfinte Atanasie, Hristos ţi-a răsplătit cu bogate daruri. Drept aceea, părinte, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să se mântuiască sufletele şi să se împlinească dorinţele noastre.

Având numirea nemuririi, cât ai fost cu viaţă, după ce te-ai mutat de la cele vremelnice, te-ai arătat părtaş nemuririi celei adevărate, Părinte Atanasie. Stând, deci, acum înaintea lui Hristos, adu-ţi aminte de noi cei ce te pomenim pe tine.

Din copilăreasca pruncie făcându-te cinstitor de Dumnezeu, cuvioase, lipsa părinţilor tăi nicidecum nu te-a împiedicat în dobândirea virtuţii, căci toată pofta şi dorirea cu totul ai întors-o către Însuşi Cel Ce te-a zidit.

Făcându-ţi mintea stăpânitoare patimilor şi îndreptându-te cu fapte dumnezeieşti, ai săvârşit călătoria cea bună. Şi prin dreapta credinţă, ai biruit pândirile, viclenirile şi măiestriile demonilor, alegând ca un înţelept partea cea bună.

Din tinereţe părăsind toate cele pieritoare şi veselitoare ale vieţii, cu osârdie ai urmat lui Hristos, Sfinte Atanasie şi ridicând pe umeri Crucea Domnului tău, ţi-ai topit trupul prin înfrânări. Drept aceea, Domnul Cel Preabun te-a şi ales pe tine păstor sufletelor, purtătorule de Dumnezeu fericite. Iar acum, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să dăruiască iertare de păcate celor ce prăznuiesc cu dragoste, sfântă pomenirea ta. Amin!

Citeste si Povestea stranie a părintelui Manuil, preotul născut în satul lui Terente. Mergea pe ape, dispărea dintr-un loc şi apărea peste câteva sute de metri şi vorbea cu sfinţii

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Amănunte bizare despre atacatorul lui Trump. Ce avea în telefon
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Asociația de proprietari decide. Lege pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Reguli noi pentru folosirea acestor tichete. Dacă nu sunt utilizate în 30 de zile vor fi anulate automat
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'