Calendar ortodox 5 iulie 2023. Cruce neagră: Sfântul Atanasie de la Aton, mare tămăduitor și sfătuitor la vreme de necaz. Rugăciune făcătoare de minuni care vindecă bolile și aduce liniște sufletească

În a cincea zi a lunii iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Atanasie de la Aton, mare vindecător și sfătuitor la vreme de necaz. Rugăciunea către Sfântul Atanasie te scapă de necazuri, te ajută să obţii înţelepciunea necesară luării celor mai bune decizii şi îţi împlineşte dorinţele.
Irina Dumitrescu
04 iul. 2023, 17:44
Calendar ortodox 5 iulie 2023. Cruce neagră: Sfântul Atanasie de la Aton, mare tămăduitor și sfătuitor la vreme de necaz. Rugăciune făcătoare de minuni care vindecă bolile și aduce liniște sufletească

Sărbători religioase 5 iulie 2023

Ortodoxe: Sfântul Atanasie de la Aton

Greco-catolice: Sf. Marta, mama Sf. Simeon; Sf. cuv. Atanasie Atonitul; Sf. cuv. Lampadie Taumaturgul

Romano-catolice: Sf. Anton M. Zaccaria, pr.

Calendar ortodox 5 iulie 2023. Cine a fost Sfântul Atanasie de la Aton

Sfântul Atanasie s-a născut în Trapezunt, într-o familie creștină, potrivit crestinortodox.ro. A rămas orfan încă din fragedă pruncie și a fost crescut de un ofițer. Joaca lui preferată cu copiii era să joace rolul de egumen.

După ce și-a desăvârșit educația, a intrat în monahism. A ridicat o biserică închinată Sfintei Fecioare Maria. Când participa la masă cu frații din mănăstire, își împărțea partea lui în așa fel încât, fără că cineva să își dea seama, el nu mânca mai nimic cu excepția anafurei împărțite după Sfânta Liturghie.

Fiind plin de har dumnezeiesc, i s-a arătat Fecioara Maria. Aceasta a scos în chip minunat apă dintr-o stâncă și i-a făgăduit că ea va fi întotdeauna Stareța Lavrei.

Citeste si Cele trei cuvinte vindecătoare pe care trebuie să le spui atunci când îți este rău. Rugăciunea vindecării dezvăluită de un pustnic de pe muntele Athos

Sfântul Atanasie de la Aton a ştiut momentul în care avea să teacă la cele veşnice. Înainte de a inspecta lucrările de extindere a bisericii, Sfântul Atanasie și-a îmbrăcat hainele de sărbătoare. În momentul în care a urcat pe schelă, cupola bisericii s-a prăbușit atât peste el cât și peste ceilalți frați care lucrau la zidurile bisericii. Trupul său a rămas, însă, nevătămat, având doar o rană la picior. Din această rană a curs sânge care a fost luat de frați și cu care s-au făcut multe vindecări.

După trecerea sa la cele veșnice, Sfântul Atanasie s-a înfățișat de mai multe ori fraților lui, uneori ca să-i mângâie și să-i întărească, iar alteori ca să-i dojenească.

Calendar ortodox 5 iulie 2023. Rugăciunea Sf Atanasie Athonitul pentru vindecare grabnică

De viaţa ta cea în trup s-au minunat cetele îngereşti, cum, cu trupul, la luptele cele nevăzute ai ieşit, pururea mărite şi ai rănit cetele demonice. Pentru care, Sfinte Atanasie, Hristos ţi-a răsplătit cu bogate daruri. Drept aceea, părinte, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să se mântuiască sufletele şi să se împlinească dorinţele noastre.

Având numirea nemuririi, cât ai fost cu viaţă, după ce te-ai mutat de la cele vremelnice, te-ai arătat părtaş nemuririi celei adevărate, Părinte Atanasie. Stând, deci, acum înaintea lui Hristos, adu-ţi aminte de noi cei ce te pomenim pe tine.

Din copilăreasca pruncie făcându-te cinstitor de Dumnezeu, cuvioase, lipsa părinţilor tăi nicidecum nu te-a împiedicat în dobândirea virtuţii, căci toată pofta şi dorirea cu totul ai întors-o către Însuşi Cel Ce te-a zidit.

Făcându-ţi mintea stăpânitoare patimilor şi îndreptându-te cu fapte dumnezeieşti, ai săvârşit călătoria cea bună. Şi prin dreapta credinţă, ai biruit pândirile, viclenirile şi măiestriile demonilor, alegând ca un înţelept partea cea bună.

Din tinereţe părăsind toate cele pieritoare şi veselitoare ale vieţii, cu osârdie ai urmat lui Hristos, Sfinte Atanasie şi ridicând pe umeri Crucea Domnului tău, ţi-ai topit trupul prin înfrânări. Drept aceea, Domnul Cel Preabun te-a şi ales pe tine păstor sufletelor, purtătorule de Dumnezeu fericite. Iar acum, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să dăruiască iertare de păcate celor ce prăznuiesc cu dragoste, sfântă pomenirea ta. Amin!

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!