Calendar ortodox 7 iulie 2023. Cruce neagră: Sfânta Muceniță Chiriachi, ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz. Rugăciune grabnic ajutătoare care se spune în momentele de cumpănă

Anual, pe 7 iulie, este prăznuită Sfânta Muceniță Chiriachi, considerată ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz. Dacă tu sau dacă fiica ta sau o persoană apropiată se confruntă cu mari probleme, roagă-te, azi, sfintei muceniţe, iar ajutorul ei va veni de îndată. Rugăciunea Sfintei Chiriachi este mai puternică dacă este rostită azi.
Irina Dumitrescu
06 iul. 2023, 16:36
Calendar ortodox 7 iulie 2023. Cruce neagră: Sfânta Muceniță Chiriachi, ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz. Rugăciune grabnic ajutătoare care se spune în momentele de cumpănă

Sărbători religioase 7 iulie 2023

Ortodoxe: Sfânta Muceniță Chiriachi

Greco-catolice: Sf. cuv. Toma; Sf. cuv. Acachie; Sf. m. Chiriachi

Romano-catolice: Fer. Benedict al XI-lea, pp.

Calendar ortodox 7 iulie 2023. Cine a fost Sfânta Muceniță Chiriachi

Sfânta Chiriachi a trăit în secolul al III-lea, în vremea împăratului Dioclețian, potrivit crestinortodox.ro. S-a născut într-o familie creștină într-o zi de duminică. Din acest motiv a fost botezată Chiriachi, care în limba greacă înseamnă duminică. Sfânta Chiriachi a refuzat multe cereri de căsătorie, ea dedicându-și viața Mirelui Ceresc.

Unul dintre peţitorii respinși a pârât-o împăratului Dioclețian, prigonitor al creştinilor, căeste creștină. Din acel moment, Sfânta Muceniță a fost supusă la multe chinuri. Acoperită de răni din cap până în picioare, este vindecată în chip minunat de un înger. Văzând această minune, mulți păgâni au început să creadă în Hristos.

Citeste si Metoda inedită pe care o aplică un preot din Botoșani ca să-i determine pe copii să înveţe, dar și să meargă la biserică: „Nu sunt mulţi bani, dar cei pe care îi avem îi chivernisim cât putem de bine”

Pentru cu nu a vrut cu niciun chip să renunţe la Hristos, Sfineti i s-a tăiat capul.

Mâna dreapta a Sfintei Chiriachi se află în Catedrala episcopală din Huși din anul 1763.

Calendar ortodox 7 iulie 2023. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Chiriachi pentru izbăvire de orice necaz

O, prea sfântă și întru tot lăudată mare muceniță Chiriachi, care pentru Hristos ai pătimit, ca pildă să ne fii de adevărată credință și răbdare, primește acum această smerită rugăciune, de la noi nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri grabnic folositor alergăm, cinstind sfintele tale moaște și chipul icoanei tale, în genunchi, care cu credință, cu adâncă evlavie și cu lacrimi te rugăm:

Înalță cugetul tău, Sfântă muceniță Chiriachi, către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pe Care Roagă-L, iertare de păcate și mare milă să ne dăruiască nouă și poporului cel binecredincios, ploaie la bună vreme, roade îmbelșugate pământului, și bună stare întregii lumi.

Citeste si Fostul preot Daniel Balaș, despre neînțelegerile cu soacra și cum pot fi depășite: „Te deranjează că vine soacra cu trei sfaturi, dar tu ca noră nu știi să-i pui limite. În plus, dai banii pe toate prostiile, dar nu ești în stare să plătești o chirie”

Roagă-L să ne dăruiască viață lină și fără de păcat, credința ortodoxă să o întărească, întărâtările ereticilor să le nimicească, pe vrăjmașii noștri să-i îmblânzească, ura să o stingă, dragostea să o înmulțească, războaiele să le oprească și pace lumii să dăruiască.

Sfântă Muceniță, dăruiește bună înțelegere soților, căsătorie binecuvântată tinerilor, iubire de fii părinților, copiilor ascultare față de părinți.

Sfântă Muceniță mult pătimitoare, cere de la Hristos – Domnul, pentru noi îndurare și tuturor păcătoșilor îndreptare; înțelepciune ierarhilor, râvnă duhovnicească preoților, împodobire cu virtuți călugărilor, sănătate, iertare de păcate și mântuire, tuturor credincioșilor; fii mijlocitoare înaintea Dreptului Judecător, pentru noi smeriții robii tăi, împreună cu Sfânta de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria și cu toți sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu, preamărind pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră: pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dumnezeu, zicând: Slavă Ție, Dumnezeule cel prea mărit întru Sfinții Tăi, în vecii vecilor! Amin.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!