Calendar ortodox 9 august 2024. Sfântul Apostol Matia, făcător de minuni şi mare vindecător. Rugăciunea grabnic vindecătoare

Ziua de 9 august este închinată Sfântului Apostol Matia, considerat ocrotitorul măcelarilor şi al dulgherilor. Acesta a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. În timpul vieții sale acesta a dobândit darul facerii de minuni vindecând orbi, surzi, şchiopi şi chiar înviind morţii. Mai mult, a continuat să săvârşească minuni chiar și după ce s-a înălțat la ceruri.
Alina Costache
08 aug. 2024, 22:38
Calendar ortodox 9 august 2024. Sfântul Apostol Matia, făcător de minuni şi mare vindecător. Rugăciunea grabnic vindecătoare
Calendar ortodox 9 august 2023. Sfântul Apostol Matia, făcător de minuni şi mare vindecător

Calendar ortodox 9 august 2024. În această zi, preoții le recomandă credincioșilor să citească rugăciunea grabnic vindecătoare către acest mare apostol.

Sărbători religioase 9 august 2024

Ortodoxe: Sfântul Apostol Matia

Greco-catolice: Sf. ap. Matia; [Sf. Tereza Benedicta a Crucii (Edith Stein), patroana Europei]

Romano-catolice: SF. TEREZA BENEDICTA A CRUCII; (Edith Stein), fc. m., patroană a Europei

Calendar ortodox 9 august 2024. Sfântul Apostol Matia, făcător de minuni şi mare vindecător

Sfântul Matia a fost ales în rândul celor doisprezece Apostoli ai lui Iisus Hristos, în locul lui Iuda Iscarioteanul, prin tragere la sorți, potrivit crestinortodox.ro. Acesta s-a născut în Betleem, din tribul lui Iuda și a vestit Evanghelia lui Hristos în Iudeea, Macedonia și Etiopia. Sfântul Apostol Matia a fost adus la Templu din porunca arhiereului Anania, pentru a răspunde acuzațiilor aduse de iudei potrivit cărora ar propovădui un proroc fals pe Iisus Nazarineanul. Pentru că refuză să-și lepede credința în Hristos, Sfântul Apostol este bătut cu pietre până îşi dă sufletul.

Pentru a nu fi acuzaţi de romani că l-au ucis pe nedrept, iudeii i-au tăiat capul cu o secure, iar prin acest gest se explică de ce Sfântul Apostol Matia este considerat patronul măcelarilor şi al dulgherilor.

În anul 324, moaștele sale au fost aduse la Roma de împărăteasa Elena, iar o parte din ele a fost trimisă în Trier, cel mai vechi oraș din Germania. Aici, ele au fost descoperite în urma unor lucrări de restaurare a unei biserici. Ele au fost mutate în biserica abaţiei benedictine, care se va numi Sfântul Apostol Matia.

Aflându-se în Macedonia, păgânii elini i-au dat Sfântului să bea otravă care ar fi trebuit să-i provoace orbire. Sfântul a băut fără grijă și nu a păţit absolut nimic. Ba, mai mult, a vindecat pe alţi 250 de oameni care orbiseră din cauza acestei băuturi. Tot prin harul lui Dumnezeu, Sfântul Apostol a reuşit să se facă nevăzut trei zile, timp în care prigonitorii săi l-au căutat în zadar, a ieşit din temniţa încuiată şi a deschis pământul ca să îi înghită pe cei care voiau să îi ia viaţa. Totodată, în Iudeea, a vindecat orbi, surzi, şchiopi şi leproşi.

I-a înviat pe mulţi dintre cei adormiţi pentru veşnicie. După aceste minuni şi după cuvântul propovăduit de el, mulţi păgâni şi iudei s-au convertit la credinţa creştină şi s-au botezat în numele lui Hristos.

Rugăciune către Sfântul Apostol Matia

O, mărite Sfinte Apostol Matia, în planul lui Dumnezeu tu ai fost ales să iei locul nefericitului Iuda care și-a vândut Stăpânul. Tu ai fost ales datorită vieții tale juste și chemării Spiritului Sfânt.

Obține pentru noi harul de a duce o viață justă, precum ai dus tu, și să fim chemați de același Spirit spre a servi Biserica din toată inima. Apoi după o viață petrecută în dăruire și lucruri bune fă să fim primiți alături de tine în Rai, unde să cântăm pentru eternitate mărirea Tatălui, Fiului și Spiritului Sfânt. Amin.

Spynews
Anamaria Prodan spune de ce și-a cerut foștii parteneri în căsătorie. Ce sfaturi le-a oferit sexy impresara femeilor
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Satul mic din România care a primit recent o mare recunoaștere internațională. Are o cetate spectaculoasă ce poate fi vizitată, dar puțini români au auzit de el
Capital.ro
S-a dat ordinul în România! Se anulează jumătate din datorii. Cine poate beneficia
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Au CRESCUT uluitor importurile de lactate! Se consumă lapte din toată Europa!
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Încă o țară din Europa va implementa taxă pentru turiști. Ce sumă va trebui scoasă din buzunar pentru vacanță
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Evz.ro
Răspunsurile lui Alfred Bulai la întrebările procurorului. A recunoscut toate obscenitățile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
Ion Țiriac anunță divorțul anului: Este cel mai fericit om de pe planeta asta
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
INHGA emite avertizări Cod galben și portocaliu de inundații pentru 18 bazine hidrografice
MediaFlux
RĂSTURNARE privind NEGOCIERILE de PACE! RUSIA a DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...