Calendar ortodox 9 iulie 2022. Sfântul Pangratie, ocrotitorul celor nedreptăţiţi. Rugăciunea care te ajută să-ţi regăseşti dreptatea

Sfântul Pangratie, prăznuit anual la data de 9 iulie, este sfântul la care aleargă toţi cei nedreptăţiţi. Este făcător de minuni, iar toţi cei care i se roagă cu credinţă primesc ajutor grabnic.
Alina Costache
08 iul. 2022, 10:35
Calendar ortodox 9 iulie 2022. Sfântul Pangratie, ocrotitorul celor nedreptăţiţi. Rugăciunea care te ajută să-ţi regăseşti dreptatea

Sărbători religioase 9 iulie 2022

Ortodoxe: Sfântul Pangratie

Greco-catolice: Sf. ep. m. Pancrațiu

Romano-catolice: Ss. Augustin Zhao Rong, pr. şi 119 îns., m. *; Veronica Giuliani, fc.

Calendar ortodox 9 iulie 2022. Cine a fost Sfântul Pangratie

Sfântul Pangratie s-a născut în Antiohia. A ajuns împreună cu părinții săi în Ierusalim, pentru a asculta cuvântul lui Hristos și a vedea minunile săvârşite de Hristos, scrie crestinortodox.ro. În Ierusalim, Sfântul Pangratie s-a făcut cunoscut Apostolului Petru. Primește Sfântul Botez după Înălțarea Domnului. Mai târziu, după ce viețuiește un timp într-o peșteră, este hirotonit episcop al Tavromeniei (Taomirna), în Sicilia. Aici, Sfântul Pangratie a dărâmat idolii și a convertit pe mulți păgâni la creștinism.

Citeste si Ovidiu Cuncea a dat gâsca Francesca pe Sfintele Daruri. Motivul real pentru care fostul asistent din emisiunea „Ciao Darwin” a ales să devină preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului ieşind din icoană”

Acvilin, un comandant păgân, auzind că întreagă cetate a Tavromeniei a devenit creștină, a pornit spre ea cu armata ca să o radă de pe faţa pământului. Sfântul Pangratie a ieșit din cetate împreună cu clerul, purtând în mâini Sfânta Cruce. Când armata păgână s-a apropiat de cetate, s-a întunecat dintr-odată, încât soldații, cuprinși de spaimă, s-au omorât între ei. Așa a fost salvată cetatea prin rugăciunea lui Pangratie.

După moartea lui Bonifatie, conducătorul Siciliei convertit la creștinism, Sfântul Pangratie a fost ucis de Montan, noul conducător al Siciliei.

Calendar ortodox 9 iulie 2022. Rugăciunea către Sfântul Pangratie a celor nedreptăţiţi

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Pangratie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre si sa ne implineasca dorintele.

Preacinstită piatră te cunoaşte pe tine Biserica, Sfinte Pangratie, întărindu-se pururea cu tăria cuvintelor tale. Pentru aceea, cinsteşte astăzi pomenirea ta.

Cu plugul dumnezeieştilor tale cuvinte ogorând inimile cele înţelenite mai înainte de uscăciunea relei credinţe, le-ai arătat cu adevărat roditoare prin credinţă, Mucenice Pangratie.

Întărit fiind de Duhul ai gonit duhurile cele viclene; şi cu pârghia rugăciunilor, ai surpat până la pământ capiştile idolilor, ridicând biserici, vrednicule de minuni.

Părtinitor al dreptei credinţe, purtător de biruinţă te-ai arătat, Sfinţite Pangratie, în ceruri, împreună cu cei fără de trup, înainte stând. Pentru aceasta, roagă-te Domnului să ne mântuiască pe noi. Amin!

Citeste si Povestea stranie a părintelui Manuil, preotul născut în satul lui Terente. Mergea pe ape, dispărea dintr-un loc şi apărea peste câteva sute de metri şi vorbea cu sfinţii

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...