29 martie – Timp de doi ani aceasta a fost data marcată cu roşu în calendar ca fiind momentul rupturii definitive dintre Regatul Unit şi blocul comunitar, la finalul perioadei de negocieri iniţiate fix în urmă cu doi ani.
Totuşi, după reuniunea de joi din capitala Belgiei este sigur că în cele din urmă Brexit-ul (retragerea Regatului Unit din UE) nu se va întâmpla efectiv într-o săptămână, însă, în acest interval, Marea Britanie va trebui să decidă dacă iese sau nu cu acord, parlamentarii urmând să se pronunţe prin vot pentru a treia oară asupra pactului negociat şi încheiat între Londra şi Bruxelles.
12 aprilie – În cazul în care Camera Comunelor respinge acordul, aşa cum a mai făcut-o în ianuarie şi în martie, atunci aceasta devine următoarea dată esenţială. Asta pentru că, până atunci, Londra va trebui să decidă dacă va exista o ieşire în forţă din UE sau va solicita o amânare mai lungă a Brexit-ului.
Dacă optează pentru a doua variantă, britanicii vor trebui să justifice de ce doresc această amânare şi, totodată, să participe la alegerile pentru Parlamentul European, ce se vor desfăşura între 23 şi 26 mai.
22 mai – Dacă acordul de ieşire din UE va trece în Parlamentul britanic înainte de 29 martie, atunci aceasta este data stabilită de Cei 27 pentru ca Brexit-ul să devină unul efectiv.
Regatul Unit va avea în această situaţie aproape două luni la dispoziţie pentru a aproba toată legislaţia asociată cu ieşirea sa ordonată din clubul comunitar şi nu ar trebui să participe la alegerile europene ce vor debuta o zi mai târziu.
Aceasta din urmă rămâne în continuare opţiunea preferată a guvernului britanic şi, aşa după cum a asigurat şefa guvernului de la Londra, Theresa May, ea va lucra intens zilele următoare pentru „a construi” susţinerea necesară în parlament pentru pactul negociat cu UE.