Călin Georgescu a renunţat la SPP. Întrebat de ce nu a acceptat protecția de la SPP pentru că este singurul abilitat prin lege să asigure protecția demnitarilor și a persoanelor care candidează la funcția de președinte, Călin Georgescu a răspuns: „În primul rând că am încredere în Dumnezeu și în oamenii mei care sunt lângă mine. Nu pot avea încredere în altcineva străin. Eu am convingerea fermă și totală a moralităților și a demnităților lor”.
Serviciul de Protecție și Pază este responsabil pentru asigurarea protecției demnitarilor români și a familiilor acestora, colaborând cu alte instituții precum Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații.
După accederea lui Călin Georgescu în turul doi al alegerilor prezidențiale, opinia publică a devenit tot mai interesată nu doar de cine este, cu adevărat, candidatul, pentru mulți, anonim până pe 24 noiembrie, ci și de personajele misterioase care îl păzesc.
În mod normal, SPP trebuia să asigure paza și protecția candidaților între cele două tururi de scrutin, dar Călin Georgescu nu a dorit acest lucru, ci și-a asigurat singur spatele, potrivit Libertatea, care notează că aspirantul la funcția de șef de stat a fost însoțit de foști militari din legiunea străină și chiar de mercenari români.
Unul dintre cei care au apărut păzindu-l pe candidat este Marin Burcea, supranumit și „Lunetistul”, un fost trăgător de elită și caporal în Legiunea Franceză.
Timp de cinci ani, Burcea s-ar fi aflat la cârma operațiunilor desfășurate pe câmpul de luptă, ca parte a unei secții de comando. „Lunetistul” ar fi petrecut doi ani în Guyana Franceză, dar a îndeplinit și misiuni și în Brazilia. fiind prezent și în Mali.
Libertatea l-a identificat în imaginile cu Georgescu și pe Romeo Anechiței, despre care nu se cunosc informații, lângă care se află un bărbat misterios.
În preajma lui Călin Georgescu a mai apărut, în ultimele zile, un bărbat, care pare să fie Eugen Sechila, lider al mișcării neolegionare și un susținător activ al ideologiei legionare.
Acești bărbați misterioși ar avea, potrivit Libertatea, legături cu Horațiu Potra, mercenar și fost luptător în Legiunea Străină, care a candidat pentru funcția de primar al orașului Mediaș și care deține o companie prin intermediul căreia trimitea militari în Congo. În urmă cu 13 ani, magistrații Tribunalului Sibiu l-au condamnat la peste doi ani de închisoare cu suspendare în prima instanță, fiind acuzat că a pus bazele unei grupări paramilitare care utiliza arme albe și de foc în antrenamente.