Călin Georgescu, afaceri de 1,5 miliarde de euro cu Radu Mazăre şi ÎPS Teodosie. Fostul candidat la prezidenţiale a făcut timp de un deceniu, pe banii statului, proiecte absolut inutile

O investigație jurnalistică sugerează că fostul candidat la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, alături de Radu Mazăre și ÎPS Teodosie ar fi fost implicați în proiecte de dezvoltare durabilă ce ar fi totalizat aproximativ un miliard și jumătate de euro.
Filip Stan
13 feb. 2025, 19:59
Călin Georgescu, afaceri de 1,5 miliarde de euro cu Radu Mazăre şi ÎPS Teodosie. Fostul candidat la prezidenţiale a făcut timp de un deceniu, pe banii statului, proiecte absolut inutile

Potrivit acestei investigații, Călin Georgescu ar fi colaborat timp de zece ani cu primari din întreaga țară, lideri ai partidelor politice, oferind consultanță pentru proiecte menite să sprijine dezvoltarea localităților din România.

Cu toate acestea, investigaţia Newsweek susține că aceste planuri de dezvoltare nu au avut nicio valoare practică și au fost, de fapt, inutilizabile.

În perioada 2000-2011, Călin Georgescu ar fi activat ca partener și consultant pentru primari, președinți ai consiliilor județene și parlamentari din toate partidele politice. În această perioadă, el ar fi administrat activitatea Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă și ar fi fost implicat în crearea unor planuri de dezvoltare pentru zeci de localități din România.

Totuși, jurnaliștii sursei citate susțin că majoritatea acestor planuri de dezvoltare durabilă nu aveau nicio aplicabilitate reală, fiind descrise ca fiind doar documente fără valoare practică.

Un exemplu concret este planul de dezvoltare durabilă realizat de Călin Georgescu în 2006 pentru orașul Constanța, condus atunci de primarul Radu Mazăre. Proiectele propuse în acest plan ar fi fost doar în teorie, fără alocări financiare și fără autorități care să le implementeze.

Citeşte şi: Victor Ponta îl distruge pe Crin Antonescu: „Tu ce-ai făcut în afară să vorbești, până la 65 de ani? El reprezintă tot ce detestă românii”

De exemplu, Georgescu ar fi solicitat alocarea a 10 milioane de euro pentru construirea unui nou sediu al Primăriei Constanța și încă 10 milioane de euro pentru refacerea trotuarelor. De asemenea, un proiect major ar fi fost estimat la 350 de milioane de euro pentru construirea unui metrou ușor de suprafață în Năvodari, iar pentru reabilitarea infrastructurii de rulare a tramvaielor, suma avansată ar fi fost de 40 de milioane de euro.

Însă, toate aceste proiecte nu ar fi fost susținute de fonduri reale sau de autorități care să le pună în aplicare.

Un alt detaliu important din această investigație este implicarea altor persoane în grupul de lucru care a elaborat planul de dezvoltare durabilă al Constanței. Pe lângă numele lui Călin Georgescu și al lui Radu Mazăre, în grupul de lucru ar fi figurat și numele ÎPS Teodosie, al șefului Poliției Constanța de la acea vreme, al fostului prefect al județului Constanța și al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța.

Citeşte şi: Propunerea delirantă a jurnalistului apropiat de Coldea şi Dumbravă. Alex Costache cere alierea României cu China şi declanşarea unui război economic împotriva lui Trump: „Să ţină cont că şi noi putem. Asta vor?”

DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Spynews
A început Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri pentru fiecare zi înainte de Paște
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Cum să prepari cea mai bună friptură de miel pentru masa de Paște. Ce trebuie să faci neapărat cu carnea înainte să o pui la cuptor
Capital.ro
Se pot confisca banii sau bunurile. Decizia pentru care românii merg la tribunal. Legea va fi schimbată
Playtech.ro
Economiseşti sau nu dacă faci cumpărături de la ATAC, Metro sau Selgros? Secretul preţurilor mici
DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Adevarul
Țara care ne poate salva de tarifele lui Trump. Economist: „Are o piață enormă, este o țară în curs de dezvoltare”
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Alexia Eram a plecat în vacanță! Ce destinație europeană a ales influencerița / FOTO
Spynews
Cât de mare a crescut fiul cel mic al lui Adrian Mutu. Tiago a împlinit 8 ani / FOTO
Evz.ro
Reguli noi la sute de bancomate din toată țara. Măsura a intrat deja în vigoare
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
Un pensionar a dat în judecată Casa de Pensii după ce a primit o pensie mai mică: „Mi-au trecut cu vreo 4 ani mai puțin”
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul ia bani de la cetățeni. Românii achită minim 5.000 de lei. Decizia care se aplică în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Doliu in lumea medicala! S-a stins fulgerator la doar 28 de ani: „Drum lin printre ingeri, Emi!”
MediaFlux
Răsturnare în ancheta privind furtul tezaurului dacic din Olanda. Procurorii olandezi spun că au „suficiente informații”: „Ne așteptăm să îl găsim”
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Românii care stau la bloc riscă procese și executări silite dacă nu respectă această regulă