Fostul candidat a justificat contestația depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) prin faptul că românilor le-ar fi fost încălcat dreptul la liber arbitru prin anularea alegerilor de către CCR.
„În România, corupția ne-a răpit dreptul sacru acordat exclusiv de Dumnezeu – dreptul la liber arbitru! Acest drept ne-a fost luat de politicieni corupți și păcătoși, pentru că, într-un moment de criză, poporul român a ales binele în fața răului, după 35 de ani de iad guvernamental.”, a scris acesta.
El a subliniat că „justiția română, profund posedată de politica răului, a condamnat poporul să accepte corupția și nedreptatea ca fiind o realitate a vieții”, dar a afirmat că nu va accepta niciodată acest lucru.
„Suntem treziți de lumina lui Dumnezeu. Românii și întreaga lume democratică sunt treziți în conștiință! Dacă justiția română nu a adus dreptate și onoare poporului român, atunci poate că justiția internațională, de la CEDO, o va face pentru binele tuturor.”, a completat Georgescu.
„Justiția există pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să-și facă dreptate singuri, cu condiția ca drepturile lor fundamentale și constituționale să fie protejate!”, încheind cu un citat celebru al fostului președinte american Abraham Lincoln: „Nu interveniți în nimic din Constituție. Aceasta trebuie menținută, pentru că este singurul garant al libertăților noastre”.
Potrivit unui document consultat de G4Media, Călin Georgescu cere Curții Europene a Drepturilor Omului să oblige statul român să organizeze turul doi al prezidențialelor, în care s-au calificat el și Elena Lasconi.
Printre solicitările acestuia se numără: suspendarea efectelor deciziei CCR privind anularea alegerilor până la soluționarea cauzei și obligarea Guvernului României să reia procesul electoral, respectând rezultatele primului tur.
Avocata Maria Vasii: ”Decizia CEDO, așteptată până la sfârșitul lunii ianuarie”
Maria Vasii, avocata lui Georgescu, a confirmat că procesul se află în procedura de urgență la CEDO.
„Acest demers a fost început în 16 decembrie, am aplicat pe procedura de urgență, Curtea ne-a primit această examinare în procedura de urgență și, ca atare, ne-a informat că până la sfârșitul lunii ianuarie vom avea o decizie. Nu știm dacă va fi una favorabilă sau nu”, a declarat ea.
Echipa juridică a lui Georgescu a însoțit cererea depusă la CEDO cu o serie de argumente, inclusiv impactul social al deciziei CCR și prejudiciile morale și democratice cauzate. Una dintre solicitările principale vizează adoptarea de măsuri care să restabilească încrederea în procesul electoral din România.