Călin Georgescu încă nu acceptă decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale: Sunt deja candidat și discutăm de turul 2, refacerea turului 2

Curtea de Apel Bucureşti respinge cererea APALP de sesizare a Curtii Constitutionale în cazul desecretizării unor documente care-l vizau pe Călin Georgescu .
Filip Stan
19 dec. 2024, 12:22
Călin Georgescu încă nu acceptă decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale: Sunt deja candidat și discutăm de turul 2, refacerea turului 2

Călin Georgescu încă nu acceptă decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale: Sunt deja candidat și…

Fostul candidat independent, Călin Georgescu, a anunțat că procesul de la CAB în care sunt analizate contestațiile pe care le-a depus privind anularea alegerilor prezidențiale a fost amânat pentru data de 23 decembrie.
„Așteptăm să fie o decizie justă, justiția să-și facă treaba. Am convingerea că sunt profesioniști și vor lua o decizie justă. Sntem aici pentru a restaura ordinea constituțională. Am convingerea că există procurori și magistrați care știu meserie (…) Sunt deja candidat și discutăm de turul 2, refacerea turului 2.

Coaliţia pro-europeană este în aer! Marcel Ciolacu, anunţ-şoc pe Facebook: „PSD se retrage cu demnitate de la masa discuțiilor. Nu poți face nimic cu așa-ziși parteneri cărora le e ”silă” să stea la masă!”

Întrebat dacă se așteaptă să fie citat de poliție la fel ca cei despre care anchetatorii spun că ar fi apropiații lui, Călin Georgscu a spus:

„Îmi pare foarte rău și sunt solidar cu toți cei care suferă azi, toți cei care sunt urmăriți, umiliți, batjocoriți pentru simplul fapt că au avut o alegere. Îmi pare rău de ce se întâmplă. Suntem în decembrie, acum 35 de ani s-a murit pentru alegeri libere. Aceste alegeri libere nu mai sunt azi”.

Astăzi a avut loc primul termen în cadrul dosarului lui Călin Georgescu. Înalta Curte de Casație și Justiției a declinat soluționarea contestațiilor depuse către magistrații de la Curtea de Apel București, iar astăzi Georgescu s-a prezentat în fața judecătorilor.

 

Curtea de Apel Bucureşti respinge cererea APALP de sesizare a Curtii Constitutionale în cazul desecretizării unor documente care-l vizau pe Călin Georgescu

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă cererea Asociaţiei pentru Apărarea Libertăţilor Publice (APALP) de sesizare a Curtii Constitutionale cu privire la exceptiile de neconstitutionalitate în cazul desecretizării unor documente care-l vizau pe fostul candidat la Preşedinţia României Călin Georgescu. APALP a dat în judecată Administraţia Prezidenţială, SRI, SIE, STS şi DGIPI-MAI. Acţiunea a fost înregistrată vineri, 6 decembrie, la CAB, în ziua în care Curtea Constituţională a decis anularea alegerilor prezidenţiale şi reluarea întregului proces electoral. Dintr-o „eroare materială”, pe site-ul CAB apăruse iniţial şi numele lui Călin Georgescu, în calitate de reclamant.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţiile de neconstitutionalitate, formulata de reclamantă (n. red – Asociaţia pentru Apărarea Libertăţilor Publice). Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială şi, în consecinţă, respinge cererea formulată şi modificată a reclamantei, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fară calitate procesuală”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Marcel Ciolacu: „Luni putem vota Guvernul de dreapta”

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a respins excepţiile lipsei calităţii de reprezentant a reclamantei, capacităţii de folosinţă a reclamantei, calităţii procesuale active a reclamantei, nulităţii cererii de chemare în judecată şi inadmisibilităţii acţiunii pentru lipsa plângerii prealabile, ca neîntemeiate.

„Admite excepţia inadmisibilităţii cererii formulată şi modificată a reclamantei şi pe cale de consecinţă respinge cererea ca inadmisibil”,mai menţionează magistraţii CAB.

Potrivit sursei citate, decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs în 48 ore de la pronunţare, în ceea ce priveşte cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, potrivit art. 29 alin. 5 din Legea nr. 47/1992 şi cu recurs în termen de cinci zile în ceea ce priveşte excepţiile invocate şi soluţionate.

Iniţial, pe site-ul CAB apăruse ca reclamant, dintr-o „eroare materială”, şi numele lui Călin Georgescu, însă ulterior, reprezentanţii instituţiei au corectat greşeala, care e posibil să fi apărut întrucât numele preşedintelui APALP, asociaţia reclamantă, este Cătălin Georgescu. Într-un comunicat de presă, acesta preciza că „nu există nicio legătură de rudenie sau de altă natură cu vreunul dintre candidaţii la funcţia de Preşedinte al României” şi că procesul la CAB a fost deschis înainte de decizia CCR de anulare a alegerilor prezidenţiale.

În procesul deschis la Curtea de Apel Bucureşti de APALP, reclamantul cerea suspendarea executării actului administrativ, pârâţii din dosar fiind: Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În  6 decembrie, Curtea Constituţională a analizat aspectele referitoare la corectitudinea şi legalitatea procesului electoral cu privire la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, aduse la cunoştinţă publică în 4 decembrie 2024 prin declasificarea conţinutului ”Notelor de informare” ale Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală de Protecţie Internă, ale Serviciului de Informaţii Externe, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În motivarea deciziei de anulare a alegerilor, Curtea Constituţională a României a arătat că a constatat că procesul electoral privind alegerea preşedintelui României a fost viciat pe toată durata desfăşurării lui şi în toate etapele de multiple neregularităţi şi încălcări ale legislaţiei electorale.

”Principalele aspecte imputate procesului electoral privind alegerea Preşedintelui României din anul 2024 sunt cele privind manipularea votului alegătorilor şi distorsionarea egalităţii de şanse a competitorilor electorali, prin utilizarea netransparentă şi cu încălcarea legislaţiei electorale a tehnologiilor digitale şi a inteligenţei artificiale în desfăşurarea campaniei electorale, precum şi prin finanţarea din surse nedeclarate a campaniei electorale, inclusiv online”, a subliniat CCR.

Curtea Constituţională a adaugat că a luat act de conţinutul documentelor prezentate în şedinţa CSAT şi desecretizate.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea, potrivit legii, la solicitarea instituţiilor emitente, a informaţiilor prezentate de SRI, SIE şi MAI, în şedinţa CSAT.

SRI arată în document că au fost obţinute date care au relevat o campanie de promovare agresivă, derulată cu eludarea legislaţiei naţionale în domeniul electoral, dar şi exploatarea algoritmilor unor platforme de social media pentru creşterea în ritm accelerat a popularităţii lui Călin Georgescu.

SIE arată că România este o ţintă pentru acţiuni hibride ruse, inclusiv atacuri cibernetice şi scurgeri de informaţii şi sabotaje.

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Șase zodii au norocul scris în frunte în următoarele 12 luni. Vor avea cel mai mare succes și o viață îmbelșugată
Capital.ro
Adio permis de conducere. Nu se mai folosește din 7 mai 2025. Cu ce va fi înlocuit
Playtech.ro
David Beckham, de nerecunoscut: E horror, nu-și poate mișca fața
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
Adevarul
„Crin Antonescu nu știe unde se află”. Ce spune Cătălin Avramescu, cel mai nou candidat la prezidențiale, despre Ciolacu și Georgescu
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Tortul Doboș și povestea creatorului său.
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Cum poți beneficia de pensie chiar dacă nu ai muncit niciodată. Cât vei primi în 2025!
Cancan.ro
ANM a modificat prognoza! Se anunță o lună ianuarie atipică în aceste zone din România
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu este obligat! A explodat bomba: Fapte indiscutabile și de necontestat!
StirileBZI
Când intră banii pe cardurile de energie în 2025: Ministrul Burduja a făcut anunţul aşteptat de cei mai vulnerabili români
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
După ce poza ei a devenit virală, Maria fost ucisă de ruși la doar 24 de ani. A murit a doua zi după ziua ei de naștere
substantial.ro
China extinde schema de schimb pentru aparate casnice și alocă subvenții pentru a stimula consumul
MediaFlux
AJUTOR FINANCIAR pentru PENSIONARI! Se dau 3.000 de LEI pe lângă PENSIE într-o singură TRANȘĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Care este cel mai frumos oraș din lume? Se află la câțiva kilometri de România