Anchetatorii susţin că Eugen Sechila intenţiona să fugă din ţară şi chiar a avea asupra sa un bilet de avion în momentul în care a fost oprit în trafic, pe raza localităţii Otopeni, dar Călin Georgescu spune că este vorba despre o călătorie pe care Sechila o plănuise mai demult şi pe care a trebuit să o amâne din cauza evenimentelor de după anularea primului tur al alegerilor.
Călin Georgescu a fost întrebat, din nou, dacă a fost la ferma de cai din Ciolpani şi dacă s-a întâlnit cu Hotaţiu Potra. De data aceasta, mărturia lui Georgescu s-a schimbat.
„As avea ceva de mentionat. Sunt acuzat de credinta in Dumnezeu, asta este principalul. Sigur, cei care ma acuza pot sa arunce cu pietre, dar asta este realitatea, asta este problema sistemului. Am citit si eu declaratia de care spuneti, vorbea de echitatie, nu despre altceva. Cred ca regulile impuse de echipa mea, cred ca ar trebui si domnul Ciolacu sa spuna, ca dansul stie mai bine despre ce este vorba. Am vazut si eu poze cu domnul Potra in sprijinul PSD. Cred ca domnul Potra este si el o victima. Domnul Ciolacu a creat acest subiect si cred ca ar trebui sa explice. Pana la urma, care este fapta?
Ne-am intors la dictatura. Sunt consternat, se fac tot felul de acuzatii, ma astept la poze trucate, la deep fake-uri. Ma intreb cum un singur om poate fi acuzat de actiuni impotriva statului, ca eu nu detin puterea, detin doar votul poporului.
Situatia este asa. Regulile impuse de echipa mea de protectie mi-au interzis sa dezvalui informatii. Deci sambata va amintiti ca v-am spus ca mi-au fost taiate caldura, am fost trei zile fara caldura, familia mea a fost amenintata. Deci era absolut firesc sa dublam, sa triplam protectia, ca era clar ca eu nu mai eram protejat.
Echipa mea de protectie mi-a spus foarte clar, am fost atacati, copiii mei la scoala, sotia mea mai ales. Mai ales in ultima saptamana a fost ceva revoltator. Ne amenintau ca vom avea sfarsitul familiei Ceausescu.
Echipa mea m-a rugat sa fim foarte atenti. Eu nu m-am intalnit cu Horatiu Potra. Colegii mei voiau sa faca acest lucru, dar eu nu am avut nicio treaba, nu am participat la aceasta intalnire. Eu am fost acolo, subliniez, dar era o discutie tehnica la care eu nu am participat, pentru ca nu aveam treaba. AM fost clar in aceasta incinta. V-am spus din ce motiv nu am spus din prima. Echipa mea mi-a interzis sa divulg, tinea de securitatea mea s a familiei.
Ca tata si ca sot constintizez unde au dus aceste aspecte legate de alegeri. Asta e dramatic, ca nu se poate accepta alegerea celuilalt. In momentul cand am devenit varful de lance al poporului roman, s-au concentrat pe inlaturarea mea si distrugerea mea fizica.”, a declarat acesta.
Călin Georgescu a declarat că a fost contactat de şeful SPP, generalul Pahonţu, dar că a refuzat echipa de pază oferită de acesta.
„Da, m-a sunat in turul unu si mi-a spus ca imi ofera paza si protectie si i-am spus ca foarte sincer am incredere doar in oamenii mei. Nu am acceptat, nu am nevoie. A ramas blocat si a zis ca bine, a insistat, i-am spus ca vreau sa fiu cu oamenii mei in masina si poate o masina a lor sa fie in fata sau in spate. Si nu a fost de acord. Adica voia ca eu sa fiu cu oamenii dansului in masina, ceea ce evident nu se poate.”, a mai explicat fostul candidat.
Călin Georgescu spune că, deşi în dosarul în care sunt cercetaţi Horaţiu Potra şi Eugen Sechila apare şi numele său, el nu a fost căutat de niciun organ de anchetă şi nu a fost audiat.
„Nu m-a chemat nimeni. Da, se vede ca toate convorbirile mele sunt interceptate, deja este un abuz. Justitie nu exista in aceasta tara, justitia este cel mai corupt sistem. Se incearca discreditarea mea prin intimidare profunda si dura. Il cunosc pe domnul Grăjdeanu, de multi ani. E un om de valoare, un om serios. Da, am vorbit. Asta am spus duminica. Eu nu am spus viata sau tara. Daca a spus dansul, foarte elegant, il sustin. Despre asta este vorba, este legea Sarmisegetuzei, ce este gresit in asta? Care este problema lor? Una singura, ca nu reusesc sa fie oameni. De aceea le spun tuturor ca ma lupt cu aceste fiinte negative, dar in pace.
Pace in interior, daca vrem sa avem pace in exterior. Daca nu avem pace si liniste in noi, cum sa avem pace in exterior. Fratilor, sa ajungem sa ne fie bine tuturor. D-aia am si vorbit cu Grajdeanu si i-am spus sa stea linistiti. Nu vei putea invinge binele cu rau, doar cu bine.
Mie nu mi se aduce nicio acuza, ce date sa dau. Ce mi se aduc mie este derizoriu, doar discreditare. Se vrea eliminarea poporului roman. Toate institutiile din Romania sa nu mai faca abuzuri! Justitia sa nu mai faca abuzuri, sa fie demna!”, a declarat candidatul suveranist.
Călin Georgescu a explicat care este relaţia sa cu Eugen Sechila şi cu Horaţiu Potra.
„Eugen Sechila este un om ultra-demn, nu ma voi dezice niciodata de el, indiferent in ce situatie as fi. Pe Potra nu il cunosc, nu am cum sa spun ca il cunosc. Dar ce am aflat si ce nu stie lumea este ca a dat o paine la mii de tineri din tara asta, pe care sistemul nu o-a dorit, pentru ca au fost demni si sistemul are nevoie de lichele. Omul asta le-a dat bani pentru o munca, ca sa isi plateasca pensiile, gazele, lumina, ratele. Si sa isi creasca copiii. Eugen Sechila are doi copii si va mai avea inca unu. Cu ce a gresit, ca si-a iubit tara? Ca isi duce copiii la biserica? Ca a muncit pamantul?
Nu are nicio legatura Legiunea Straina cu miscarea legionara. Eu nu am legatura cu asa ceva, pe mine m-a interesat demnitatea umana. Eugen Sechila si garzile mele sunt eroi, pentru ca ei nu ma apara pe mine, apara intreg poporul roman.
Chemarea mea nu a fgost doar pentru popor, ci si pentru clasa politica, sa fim impreuna, sa fim buni, cu ce am gresit? Va dati seama, sotia mea a primit amenintari ca va sfarsi ca familia Ceausescu, ni s-a aruncat peste gard. Politia ce facea? Facea poze. Au spus ca din cauza mea a cazut bursa, din cauza mea avem datorii de miliarde.”, a explicat acesta.
Întrebat dacă există un complot, în orice formă, orchestrat de el sau de apropiaţii săi, fostul candidat a făcut un nou apel la pace.
„La ce fabulatii sunt, pare ca se duce inspre faptul ca sunt terorist. Dovada cea mai buna este ce am facut eu duminica, am facut apel la pace, am spus ca democratia a fost ingropata si am venit cu flori si rugaciune. Se insista prea mult pe un subiect care nu este de interes. Noi nu avem justitie, ce facem cu voturile?
Oamenii au votat si in turul doi, ce se intampla cu voturile alea. Justitia sa se trezeasca si sa-si recapete demnitatea. Nu Calin Georgescu este problema Romaniei, ci coruptia, cum s-a vazut si cand au intrerupt emisia la Realitatea. Chair am ajuns sa faca doar ce vor ei, poporul este dat la cos?
Daca dictatura domneste, noi ii lasam sa faca ce vor? Institutiile statului sunt platite de popor. Pentru ei, inamicul public numarul unu este poporul. Vor sa dea un exemplu prin mine, sa ii ingenuncheze, sa le arate ca votul nu conteaza. Eu u am fost chemat niciodata, nu am avut nicio discutie.
Simplul fapt ca telefonul meu este urmarit 24 de ore din 24. Totul este filat, si cand merg cu copiii mei la antrenament. Cu ce te pazesc ei? Cu nimic.
Cum poate un judecator sau un procuror sa mearga acasa si sa isi imbratiseze familia, stiind ce a facut in ziua aia?”, a mai spus Georgescu.
Candidatul suveranist spune că nu are nicio legătură cu niciun stat ostil României.
„Absolut nimic. Ce am facut acolo a fost doar echitatie, iar campania mea a fost pasnica. AM fost singurul candidat care am evitat sa vorbesc de razboi. Apropos de Revolutie, tot ce am realizat a fost libertatea la vot. Iar votul ne-a fost oprit.
Vreau sa le spun tuturor ca oricate fabulatii vor construi, eu ii asigur ca impreuna cu mine vom avea pace si o viata linistita toti. Cel mai important lucru in viata este sa fii demn. Daca ne pierdem umanitatea, nimic nu e mai valoros.”, a răspuns acesta.
În încheiere, Călin Georgescu a dezvăluit ce ar fi făcut a doua zi după turul al doilea al alegerilor, dacă ar fi devenit preşedintele României.
„A doua zi aduceam pace si spuneam stop razboiului. Cei de la BBC m-au intrebat cum. Iar eu i-am spus cum indrazniti sa ma intrebati asa ceva, eu sunt candidat la presedintia Romaniei. Romanii nu vor razboi. Si ea mi-a spus ca trebuie sa continuam razboiul. I-am zis sa il continue ei.
Nu am auzit de Ilan Şor, programul meu este de acum 14 ani.”, a încheiat Georgescu.