Călin Georgescu predă cursuri precum „Dezvoltare durabilă” și „Analiza și sinteza proceselor tehnologice și calitatea mediului” şi va fi înlocuit de colegii săi pe perioada absenţei. Concediul fără plată ar putea fi prelungit în cazul în care Călin Georgescu va decide să continue implicarea în activitățile politice, cum ar fi o nouă candidatură la alegerilor prezidențiale din mai, scrie Gândul.
Între timp, avocații acestuia continuă demersurile în justiție legate de anularea primului tur. La ieșirea la ICCJ, Călin Georgescu a făcut primele declarații: „Avocații mei au sesizat că apa curge de la deal la vale, iar partea cealaltă a sugerat invers. Probe nu sunt, probatoriul nu există din partea celor care au anulat în mod abuziv voinţa poporului şi pe cale de consecinţă ceea ce pot declara astăzi este că drepturile omului, dreptul de alege şi de a fi ales sunt garantate, ele nu pot fi judecate”.
Călin Georgescu este inginer, doctor în pedologie şi a lucrat în Ministerul Mediului și în cel de Externe în mai multe guverne FSN, CDR și PSD din anii 1990 și 2000. În perioada 2010–2012 a fost raportor special pentru drepturile omului și deșeurile periculoase al Biroului ONU, funcție onorifică obținută în urma unei propuneri a Ministerului de Externe a guvernului Emil Boc. Ulterior, a lucrat în regiunea europeană a Clubului de la Roma. Din 2021 este cadru didactic asociat al centrului din Pitești al Universității Politehnica din București.