Călin Nistor, acuzat de MINCIUNĂ: SIIJ prezintă dovada corespondenţei cu DNA pe cazul Ghiţă, Adina Florea confirmă

Fostul șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Gheorghe Stan, a trimis către Călin Nistor, procurorul-șef DNA, două adrese, în 19 martie și 12 iunie 2019 prin care cerea motivele de apel din dosarul lui Sebastian Ghiță, respectiv informa cu privire la retragerea apelului.
Filip Stan
18 iun. 2019, 15:47
Călin Nistor, acuzat de MINCIUNĂ: SIIJ prezintă dovada corespondenţei cu DNA pe cazul Ghiţă, Adina Florea confirmă

Gheorghe Stan a trimis către Călin Nistor două adrese, în 19 martie și 12 iunie 2019 prin care cerea motivele de apel din dosarul lui Sebastian Ghiță, respectiv informa cu privire la retragerea apelului din dosar, pe motiv că, în urma analizei, hotărârea instanței de fond este legală și temeinică, „fiind în mod judicios motivată, având un puternic suport probator”, potrivit documentului.

De asemenea, adjunctul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Adina Florea, a confirmat, pentru MEDIAFAX, faptul că a asistat la discuția telefonică între Gheorghe Stan și Călin Nistor, care a avut loc după ce Stan a transmis DNA adresa din 12 iunie.

Potrivit lui Florea, șeful DNA a subliniat, în acea discuție telefonică, faptul că nu se opune deciziei Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Ulterior, DNA nu a mai transmis niciun răspuns Secției.

DNA a precizat, marți, referitor la retragerea căilor de atac în dosarele vizându-i pe Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță, că nu a existat niciun fel de discuție sau corespondență cu SIIJ cu privire la aceste măsuri, procurorii aflând de retragerea apelului în dosarul Hrebenciuc din presă.

„Nu a existat niciun fel de discuție / corespondență cu privire la dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc și alții, mediatizat prin comunicatul nr. 120/VIII/3 din 22 ianuarie 2015, iar despre retragerea apelului, conducerea Direcției Naționale Anticorupție a aflat din presă”, precizează Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii susțin, cu referire la cel de-al doilea dosar care au fost trimisi în judecată Sebastian Ghiță și alții, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a luat decizia de retragere a apelului pe 10 iunie 2019, iar pe 13 iunie 2019 a retras efectiv apelul și în aceeași zi a notificat conducerea Direcției Naționale Anticorupție să ia act despre acest lucru.

„Având în vedere că printre inculpații trimiși în judecată în cele două dosare se află și persoane care au calitate a de magistrați, în baza legii 304/2004 privind organizarea judiciară, modificată și completată prin OUG nr. 7/2019, Direcția Națională Anticorupție nu mai are nicio competență în dosarele privind magistrați, inclusiv în cele aflate pe rolul instanțelor de judecată. Consecința nedeclarării apelului în aceste două cauze este că inculpații condamnați în primă instanță nu pot primi pedepse mai mari în apel, iar cei achitați rămân achitați”, mai arată DNA.

Reacția DNA vine după ce fostul șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție Gheorghe Stan a declarat, pentru MEDIAFAX, că retragerea apelurilor din dosarele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță a avut la bază corespondența cu șeful DNA, care a împărtășit opinia.

”Referitor la cele două dosare la care faceți referire, fără a comenta conținutul acestora, pot să vă spun că am avut discuții cu procurorul-șef DNA, care a împărtășit punctul nostru de vedere cu privire la oportunitatea retragerii căii de atac. Există și o corespondență scrisă în care am transmis Direcției Naționale Anticorupție punctul nostru de vedere, raționament la care DNA nu a formulat obiecțiuni”, a declarat Gheorghe Stan.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!