„Am avut o întânire cu reprezentanţii tuturor fondurilor de pensii săptămâna trecută şi nu mi-a spus niciunul că urmează să plece, le-am spus care sunt intenţiile noastre de modificare a prevederilor existente în ordonanţa 114, am convenit cu ei câteva lucruri şi anume să sunt de acord că poate să existe o anumită majorare de capital, că aceasta trebuie făcută pe o perioadă mai îndelungată, că există fonduri de rezervă care să dea siguranţa că cei care sunt participanţi la fondurile de pensii nu se trezesc cu economiile de acolo într-o bună zi spulberate de cine ştie ce accident. Oamenii sunt foarte de înţeles, înţelegători, şi noi suntem înţelegători şi căutăm o soluţie care să fie acceptabilă pentru ambele părţi”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la Digi 24.
Acesta a precizat că „oful său cel mare” este că nu vede fondurile de pensii investind mai mult în sectoare precum industria, agricultura şi serviciile şi că acestea fac „plasamente super prudente”, adăugând că trebuie modificat cadrul legislativ astfel încât acesta să permită „şi mai mult fondurilor de pensii să se implice în economie”.
Preşedintele Senatului a spus că există proiecte în parteneriat public-privat „care pot să intereseze” fondurile de administrare a pensiilor private.
Întrebat cum răspunde acelor investitori care spun că România este o piaţă din ce în ce mai puţin atractivă, preşedintele Senatului a spus că nu vrea ca nicio societate să plece din România.
Întrebat totodată dacă este nevoie de o nouă conducere la Banca Naţională, care să fie formată din „patrioţi”, aşa cum afirmase consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, Tăriceanu a spus că „nu a măsurat cu metrul la patriotism” actuala conducere a BNR, că nu are „motive să creadă că ar fi altfel” şi că pentru el „Banca Naţională este o instituţie mult prea respectabilă despre care să discute în aceşti termeni”.