Călin Popescu Tăriceanu, despre comisia parlamentară a alegerilor: Kovesi nu are statut special

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la România TV că nu ştie dacă şefa DNA are vreun statut special aşa nu vede de ce să nu fie chemată la audierile Comisiei de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009.
Filip Stan
11 mai 2017, 17:01
Călin Popescu Tăriceanu, despre comisia parlamentară a alegerilor: Kovesi nu are statut special

„Kovesi are vreun statut special? E scutită de cineva să nu dea curs unei anchete parlamentare? În toate statele există astfel de comisii care nu se substituie judecătorilor. Chiar şi preşedintele SUA are obligaţia să se prezinte în faţa comisiilor. Toţi cetăţenii trebuie să aibă aceleaşi obligaţii în faţa legii.

Noi nu avem de-a face cu activitatea procurorilor. Aici este vorba despre politică. Dacă comisia va putea scoate la iveală aspectele unor disfuncţionalităţi poate face un raport şi dacă sunt lucruri grave va solicita procuraturii să se ocupe de acele chestiuni. Nu a fost o reuniune de tip instituţional. Era o cină de taină probabil la care aceste persoane alese pe sprânceană aveau unele subiecte de discutat. Nu cred că e o coincidenţă. Nu vorbeau de şinele de cale ferată. Dacă nu au nimic de ascuns, de ce să nu vină la comisia de anchetă”, spune Tăriceanu.

„Multă lume se concentrează pe problema unei potenţiale fraudări a alegerilor şi e un aspect care trebuie analizat de comisie, dar dincolo de latura legală, există şi alte aspecte pentru care oamenii cu funcţii pot fi traşi la răspundere, pentru conduita lor care ţine cont de normele profesionale, obligaţii, până la urmă de o anumită moralitate a prezenţei lor şi a activităţii lor în fruntea instituţiilor”, a ţinut să puncteze Tăriceanu.

„La acea întâlnire lucrurile nu au stat aşa cum trebuie. Informaţiile indică un stat paralel în România. Am vorbit de forţe oculte. Aceste forţe oculte au ieşit la suprafaţă, adică cine era acolo: directorul SRI, procurorul şef. 
În discursul ţinut la Parlament, am spus că România a făcut paşi importanţi în modernizarea statului, dar din păcate instituţiile de forţă s-au reformat cel mai puţin, mentalităţile de tip comunist încă mai subzistă. Noi am avut tot timpul tentaţia să vorbim despre alte subiecte foarte importante, cum ar fi combaterea corupţiei, dar atât de mult am combătut-o, că până la urmă chiar instituţiile menite s-o combată au ajuns ele corupte, corupţie de putere. Au ajuns să-şi imagineze că ei sunt statul. Această problemă nu e singulară în românia, şi Donald Trump vorbeşte de acelaşi lucru, de „deep state”, adică statul paralel. În ce priveşte parchetul, nu-mi fac prea mari speranţe, dar cred că această problemă latentă în societate, dacă nu se va rezolva acuma, până la urmă se va rezolva. Cei care-şi imaginează că timpul le rezolvă pe toate fac o mare greşeală. Aceste chestiuni dacă nu sunt stopate la momentul la care sunt observate, nu vor face decât să se extindă şi la un moment dat situaţia să explodeze. Cei care cred că vor pune batista pe ţambal şi să îngroape aceste chestiuni nu au nicio şansă, ele au ieşit la suprafaţă şi vor exista oameni care să aibă curaj să aducă aceste lucruri la lumina zilei”.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'