Călin Popescu Tăriceanu îi cere voalat demisia premierului Orban

Liderul ALDE face o alegorie pe facebook, la finalul căreia Ludovic Orban trebuie să se aşeze la masa de scris "învăţături" pentru următorul locatar de la Palatul Victoria.
Filip Stan
23 iul. 2020, 12:01
Călin Popescu Tăriceanu îi cere voalat demisia premierului Orban

„Există obiceiul ca la schimbările de premieri sau de președinți cel care pleacă să-i dea celui care vine sfaturi utile, venite din experiență, care să-I ajute în momente de criză.

Să zicem că atunci când Ludovic Orban a luat în primire Palatul Victoria ar fi găsit pe masă trei plicuri închise, fiecare conținând câte o scrisoare, numerotate de la 1 la 3 și o notă scurtă de la fostul prim-ministru care îi zicea: CÂND O SĂ AI PROBLEME ÎN GUVERNARE, DESCHIDE PRIMUL PLIC. LA NOI PROBLEME PLICUL AL DOILEA. ȘI TOT AȘA!

Tăriceanu: „Primele localităţi băgate în carantină, peste noapte, vor fi cele cu administraţie care nu convine PNL-ului?” 

Începe guvernarea Orban, încep problemele și, în disperare de cauză, Ludovic deschide primul plic. Pe o foaie era scris: PENTRU TOATE PROBLEMELE PRIN CARE TRECI DĂ VINA PE GUVERNELE DINAINTEA TA!

Și așa a început festivalul propagandistic al Guvernului PNL despre incompetența guvernelor PSD-ALDE, despre ciuma roșie și alte boli!

Vine o nouă criză, Ludovic nu are ce să facă și deschide al doilea plic: DĂ VINA PE O CRIZĂ MONDIALĂ – DE SĂNĂTATE SAU ECONOMICĂ!

Am văzut ce a urmat: în lipsă de soluții Guvernul a ținut oamenii cu forța în case sau spitale, a dus economia în ruine, datorii de 100 miliarde lei, drepturile românilor călcate în picioare etc.

Lucrurile nu merg deloc bine și, disperat și fără soluții, Orban deschide al treilea și ultimul plic. În el o scurtă notiță: PUNE-TE LA MASĂ ȘI SCRIE CELE 3 SCRISORI!

Ludovic, a venit timpul să te pui la masă și să scrii!

*Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare…mai puțin scrisorile pe care să le semneze Ludovic!

Recent, ALDE a anunţat va propune ca Parlamentul, în baza articolului 109 din Constituţie privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor.

„Recomandarea lui Orban către populaţie de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituţiei. Această declaraţie nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără ruşine, al PNL-iştilor la justiţie. Iar atacul lor la orice instituţie care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns. Aşteptam o reacţie mai hotărâtă a CSM-ului, cum aş fi aşteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituţii ce le este interzis unora, le este permis altora. (…) ALDE nu vrea să fie complice la năşirea unui mic dictator şi, în consecinţă, va propune ca Parlamentul, în baza art. 109, alin. 2, din Constituţie, privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor”, a scris Tăriceanu, pe Facebook, citat de Agerpres.

 
 

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Ce să pui peste porumbul fiert ca să iasă delicios și aromat. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Românii vor avea mai mult de plată la gaze! Schimbări majore de la 1 iulie!
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rovinieta poate fi achiziționată din 27 iunie și de pe Ghișeul.ro
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
Capital.ro
Reguli NOI pentru românii care merg la MEDIC. Decizia se aplică legal din 1 iulie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Andrei Rațiu, în vizorul marilor cluburi europene după evoluțiile impresionante de la EURO 2024
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?