Călin Popescu Tăriceanu: „Imnul o să-l cântăm cu toţii pentru personalul medical pe care l-aţi abandonat în spitalele în carantină”

Preşedintele ALDE a atacat dur ordonaţa ministrului de Interne, Marcel Vela, prin care a decretat că, pe perioada stării de urgenţă, maşinile MAI vor difuza imnul naţional de două ori pe zi, în zilele de weekend.
Romania TV
31 mart. 2020, 08:39
Călin Popescu Tăriceanu:

Tăriceanu sugerează deloc subtil că măsura ar fi un menită să distragă atenţia populaţiei de la situaţia disperată în care este pus sistemul de sănătate românesc şi aduce aminte că italienii care au ieşit la balcoane şi au cântat nu au fost mânaţi de autorităţi.

„Bieți politruci! Credeți că punând imnul la megafoane vă puteți acoperi lipsa de experiență și incompetența? Credeți că acordurile imnului vor acoperi gemetele doctorilor care cad unul câte unul din cauza că i-ați trimis la luptă cu pieptul gol?

Am înțeles. V-ați inspirat din ce s-a întâmplat în Italia când oamenii stând în izolare au ieșit în balcoane și au cântat imnul național! Au ieșit ei, nu i-au mânat autoritățile cu megafoane! Consultantul care v-a dat ideea de a pune imnul la megafoane nu v-a spus asta sau voi nu ați avut urechi să auziți?

Voi credeți că românii au uitat că imnul la megafoane era pus doar de securitatea lui Ceaușescu ca să acopere scrâșnetul de durere al poporului român? Asta vreți și voi?

Imnul național o să-l cântăm cu toții pentru cei care merită! Pentru personalul medical pe care l-ați abandonat în spitale în carantină! Pentru polițiștii și jandarmii care nu uită să fie oameni chiar dacă e stare de urgență! Pentru voluntarii care duc pachete cu mâncare la cei în nevoi! Pentru cei care țin sistemul energetic în stare de funcțiune! Pentru fermierul care își ia masca improvizată (pentru că voi ați vrut alegeri anticipate și nu ați avut timp să aduceți echipamente de protecție) și se duce să-și are și semene ogorul! Pentru vânzătorul de la supermarket care, pe față cu o mască spălată de mai multe ori, continuă să ne vândă produsele de care avem nevoie. Pentru șoferul de tir care își lasă familia bolnavă acasă și se duce în zone de risc pentru a încărca materialele medicale pe care voi nu le-ați adus la timp!

Pentru ei toți vom cânta noi imnul atunci când va fi cazul! Voi rămâneți cu megafoanele care vă cântă imnul doar vouă!”, a scris fostul premier pe Facebook.

Citeşte şi: O nouă şedinţă la Cotroceni pe tema măsurilor de combatere a coronavirusului

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Închidere temporară și restricționare a traficului pe A2 București – Constanța pentru lucrări la lotul 1 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!