Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis a încercat scindarea României, dar nu a reuşit

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV că şeful statului, Klaus Iohannis, a încercat scindarea României, însă nu a reuşit.
Filip Stan
01 dec. 2016, 18:13
Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis a încercat scindarea României, dar nu a reuşit

„Preşedintele a încercat să scindeze România, dar nu a reuşit. Ce am văzut în piaţă a fost altceva, o mulţime imensă de oameni care împreună fraternizau şi se bucurau de acest moment. Klaus Iohannis ne-a arătat că el şi Cioloş sunt 2 oameni mici şi România e mult mai mare. Sentimentul de solidaritate predomină şi mă bucur că am văzut manifestarea cu această perspectivă”, a declarat Tăriceanu la România TV.

„Președintele, în loc să arate că înțelege care sunt adevăratele valori și simboluri ale Zilei Naționale, moment care trebuie să marcheze, așa cum am spus în aceste zile, practic un omagiu adus înaintașilor noștri (…) deci un mesaj de solidaritate, de unitate, prin ceea ce a făcut demonstrează că nu a înțeles aceste lucruri, din două motive: unul strict politic și altul care e probabil și el important — nu a înțeles care este sensul rolului său constituțional”, a afirmat Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a adăugat că, din punctul său de vedere, acțiunile din ultima vreme ale lui Klaus Iohannis sunt dominate de intenții de dezbinare.

„Mesajul pe care ar fi trebui să-l dea era un mesaj de solidaritate, de coeziune națională, de mândrie națională, de unitate până la urmă și acest mesaj l-a ratat. Președintele văd că are anumite probleme, pe care văd că nu reușește să le mascheze: un sentiment de ranchiună care văd că răbufnește mereu, această intenție de dezbinare, care văd îi domină acțiunile în ultima vreme”, a adăugat Tăriceanu.

Lumea exterioară şi cetăţenii fac distincţia în ceea ce face România şi ce face preşedintele. Credeţi că a ascultat cineva discursul de la Cotroceni? Una spune şi alta face. Preşedintele are probleme pe care nu le poate masca. Cel mai important lucru nu e discursul preşedintelui, ci votul cetăţenilor. Preşedintele are anumite probleme, un sentiment de ranchiună care văd că răbufneşte mereu, această intenţie de dezbinare care văd că-i domină acţiunile în ultima vreme, subliniază Tăriceanu.

Citeşte şi: Tăriceanu: Sunt multe acţiuni în România împotriva capitalului românesc. DNA a dus în faliment firme romaneşti

Preşedintele îşi pregăteşte terenul pentru 2019. Vine scadenţa. Guvernul său a fost un eşec. PNL a fost transformat într-o cârjă. Toate au fost transformate pentru obiectivele personale ale preşedintelui. El vrea să măture scena politică de adversari, a spus şeful Senatului.

Tăriceanu consideră că actualul preşedinte nu ar mai prinde al doilea mandat la Palatul Cotroceni. „Mai avem de îndurat această situaţie doar până în 2019. Eu am mai trăit cu unul care trebuia să plece în 2009 şi în 2014 nu se mai dădea dus. Sunt convins că de data asta actualul preşedinte îşi va face un mandat, îi va fi de ajuns. Nu îl mai prinde pe al doilea. Nu mai poate reveni. Vor pierde alegerile Cioloş, PNL şi compania şi ăsta va fi mesajul oamenilor.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'