Călin Popescu Tăriceanu: „Nu ştiu dacă prinderea lui Sebastian Ghiţă ar putea face lumină în cazul alegerilor din 2009”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că trebuie lămurit cazul alegerilor din 2009, iar persoanele implicate ar trebui să fie anchetate.
Filip Stan
18 apr. 2017, 11:33
Călin Popescu Tăriceanu:

„Trebuie să lămurim chestiunile legate de ce s-a întâmplat în noaptea alegerilor din 2009. De asemenea, toate persoanele care au avut un rol în această situație ar trebui să fie anchetate. Nu știu dacă capturarea lui Ghiță va face lumină în acest caz”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că informaţiile din spaţiul public legate de alegerile prezidenţiale din 2009 merită să fie investigate de o comisie parlamentară.

„Mie mi se pare situaţia foarte gravă. De ce? Pentru că ceea ce apare în spaţiul public acum nu este decât o confirmare a percepţiei pe care şi eu am avut-o şi despre care am vorbit în legătură cu funcţionarea defectuoasă a unor instituţii ale statului. Aici ne punem cu toţii întrebarea care este justificarea acestor întâlniri între instituţii care nu aveau nicio responsabilitate în desfăşurarea procesului electoral (…). Ni se confirmă de fapt existenţa unui sistem paralel de putere în România, un sistem de putere exercitat de instituţii care nu au legitimitate în acest sens şi cred că acest lucru merită să fie investigat de o comisie parlamentară de anchetă pentru a face lumină în această chestiune şi pentru ca pe viitor să repunem lucrurile în făgaşul normal”, a afirmat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

Întrebat cine va fi chemat la audieri de această comisie, dacă ea se va constitui, Tăriceanu a explicat că vor fi chemate „în primul rând (…) persoanele care sunt deja de notorietate că au participat la aceste întâlniri”.

„Cum se poate justifica prezenţa procurorului general al României în compania unor oameni politici şi a altor conducători de instituţii în noaptea alegerilor, care urmăreau ce? Trebuie să lămurim aceste chestiuni şi în afară de aceste persoane comisia poate să decidă şi cred că va fi oportun să lărgească investigaţia asupra persoanelor care au avut un rol sau despre care se vor obţine informaţii că au avut un rol în această operaţiune”, a spus preşedintele Senatului.

El a susţinut totodată că există posibilitatea ca raportul final al comisiei să conţină şi alte concluzii şi să nu aibă doar un rol de informare.

Președinții PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au cerut Parlamentului înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să clarifice „aspectele ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial”. Solicitarea vine după ce jurnalistul Dan Andronic a susținut că, în noaptea turului II al alegerilor prezidențiale din 2009, ar fi participat, acasă la Gabriel Oprea, la o întâlnire la care erau prezenți și șefii SRI și DNA.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...