„Ordonanţa are un viciu de fond, este neconstituţională şi prevederile constituţionale sunt extrem de clare: nu se poate modifica prin OUG legislaţia referitoare la drepturile şi libertăţile fundamentale. Ar fi o greşeală imensă a Parlamentului dacă ar intra în discuţie pe ordonanţă. (…) Ordonanţa trebuie respinsă, iar din conţinutul ei putem să luăm acele texte pe care le considerăm oportune şi să mergem mai departe cu o propunere legislativă care să reglementeze situaţia interceptărilor„, a afirmat Tăriceanu, întrebat în legătură cu faptul că ordonanţa a ajuns la Senat.
El a explicat că propunerea sa este crearea unei autorităţi naţionale independente de interceptări sub autoritatea Parlamentului, care să aibă responsabilitatea tuturor interceptărilor, mai puţin cea de siguranţă naţională.
Citeşte şi: Dacian Cioloş, despre OUG privind regimul interceptărilor: „Este soluţia de moment”
„Încă nu am discutat cu PSD. Regretul meu este că în acest moment, în care noi asistăm la un atentat la drepturile şi libertăţile individului, un partid ca PNL rămâne tăcut”, a mai spus Tăriceanu.
Pe de altă parte, surse politice citate de România TV susţin că s-au purtat discuţii cu parlamentari de la PSD şi de la alte partide pentru a se vota împotriva ordonanţei.
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial. Ordonanţa urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, iar apoi la Camera Deputaţilor, care este for decizional.