„Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public. Știți foarte bine că în politică lucrăm nu cu realități, ci cu percepții. Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!. Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu” a spus Tăriceanu la emisiunea România 9, citată de DCNews.ro.
Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi anchetat într-un nou dosar. Procurorii anticorupţie au cerut camerei superioare a parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte comise în calitate de premier.
Citeşte şI: DNA: Tăriceanu, acuzat că a primit mită 800.000 de dolari de la o companie austriacă
DNA a precizat, într-un răspuns pentru România TV, că dosarul pentru care s-a cerut încuviinţarea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, „s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cerea autorităților judiciare austriece”. Concret, Tăriceanu este suspectat că „ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie”. Banii ar fi ajuns la demnitar în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.