Caltaboşi de casă. Descoperă, în rândurile următoare, o reţetă de caltaboşi tradiţională, extrem de simplă, care nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.
Citeste si Caltaboşi după reţeta lui Mircea Dinescu. Ingredientul secret le dă o savoare deosebită
Toate ingredientele se toacă, se adaugă orezul fiert şi condimentele: o linguriţă de sare, o linguriţă de piper, o jumătate de linguriţă de ienibahar. Se amestecă bine totul şi se umple un intestin mai gros.
Atenţie! Compoziţia nu trebuie îndesată în intestin! În plus, pe lângă organele tocate, se mai adaugă puţină zeamă în care au fiert organele.
După ce a fost umplut intestinul, se leagă la capete. Se pune la fiert, la foc mic, şi se înţeapă din loc în loc cu scobitoarea sau cu andreaua. Din momentul în care dă în fiert, se mai lasă 20-30 minute la foc mic. Se păstrează în frigider sau afară şi se prăjesc cu puţin timp înainte de a fi mâncaţi, întrucât se consumă calzi.
Citeste si Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui niciodată lângă sarmale. Le va strica tot gustul
Nu uitaţi ca, de sărbători, să mâncaţi cumpătat. Pentru o digestie bună, este foarte important să nu amestecaţi alimentele pe care le consumaţi. Puteţi mânca friptură la o masă, cârnaţi sau caltaboşi la alta, lebăr la alta, alături de murături. În niciun caz nu mâncaţi cozonac sau alte deserturi specifice la aceeaşi masă la care consumaţi preparate din carne.