Calvarul șoferilor la revenirea în țară: „E dezastru. Tipic românesc. Ne-am împotmolit la vama din Giurgiu”

Șoferii care se întorc în țară, după ce au fost plecați în vacanță peste graniță, trec printr-un adevărat coșmar.
Ruxandra Rădulescu
28 aug. 2021, 22:50
Calvarul șoferilor la revenirea în țară:

Șoferii care au fost plecați în vacanță peste graniță așteaptă ore întregi la cozi kilomtrice pentru a intra pe teritoriul României.

O explicație pentru această situație haotică ar putea fi faptul că Bulgaria urmează să fie de la miezul nopții pe lista galbenă.

Românii care se aflau în Bulgaria și se îndreptau spre vama Ruse au așteptat câte trei sau patru ore în coloană ca să intre în intre în țară.

Mulți dintre șoferi au fost induși în eroare de aplicația Waze în încercarea disperată de economisi puțin timp, urmând un drum mai scurt. Aceștia au povestit întâmplările teribile prin care au trecut pe un forum de pe Facebook.

„Am luat şi noi “plasă” cu waze. Am ajuns la Ruse la ora 18 şi după ce am luat-o pe “scurtătura” indicată de waze, am fost întorşi din drum şi am luat “codiţa” la rând. Nu înţelegem altceva. Care e treaba, că nu se mişcă rândul deloc, DELOC. E dezastru. Tipic românesc. Am circulat foarte bine prin Grecia şi Bulgaria şi ne-am împotmolit în bucla către vama din Giurgiu. Mizerabil“, este unul dintre comentarii, relatează Adevarul.

Şoferii trebuie să aibă mare grijă în trafic. Gestul banal şi folosit frecvent care ar putea aduce amenzi mari!

Şoferii trebuie să aibă mare grijă în trafic. Claxonatul a ajuns să fie folosit ca o modalitate de a pedepsi ceilalți participanți la trafic atunci când există inconveniente de orice fel. Totuși, nu mulți știu că folosirea abuzivă a claxonului poate fi amendată de polițiști. Regulamentul Codului rutier impune două reguli importante pentru șoferi, atunci când este vorba despre folosirea claxonului în trafic. Astfel, claxonul trebuie folosit de la o distanță minimă de 25 de metri.

„Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 m față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației”, scrie în regulament.

De altfel, șoferilorle este interzis, la articolul 148 din Regulament, în mod expres, „să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”.

Ce folosire ar putea fi calificată drept abuzivă? Păi, de exemplu, putem presupune că claxonarea prelungită mai mult decât este nevoie (patru-șase secunde consecutive), imediat în spatele unei alte mașini, poate fi considerată abuzivă.

Claxonul este un mijloc de avertizare, nu unul de pedepsire, pe care șoferii să-l folosească pentru a-și vărsa nervii imediat după evitarea unui pericol în trafic.

În orice caz, conform Codului rutier, nerespectarea regulilor de folosire a mijloacelor de avertizare sonoră de către șoferi se poate sancționa cu patru sau cinci puncte-amendă.

Totodată, codului rutier 2021, persoanele care nu dețin deloc trusa medicală, extinctorul și triunghiurile reflectorizante sau cele pe care le au nu sunt conforme legii se încadrează în clasa a II-a de sancţiuni cu patru sau cinci puncte-amendă. Amenzile pentru aceste nerespectări legale por ajunge până la 590 de lei sau chiar și 725 de lei.

Potrivit Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea conţinutului minim al trusei sanitare auto, ambalajul trusei sanitare auto trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

-să asigure o etanşeitate corespunzătoare pentru protejarea conţinutului faţă de praf, umezeală, carburanţi şi uleiuri, printr-un sistem de închidere ferm;
-să fie dimensionată corespunzător, în vederea depozitării şi asigurării integrităţii componentelor din conţinutul trusei sanitare auto.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?