Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură în urma plângerii Inspecţiei Judiciare, pentru abateri disciplinare prevăzute de legea statututului magistraţilor.
Ea poate ataca sentinţaîn termen de 15 zile.
magistraţii au decis să admită acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară şi să o excludă pe Camelia Bogdan din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera o din Legea 303/2004, respectiv pentru nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.
Decizia Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară poate fi contestată la completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat, pe 13 decembrie 2017, sancţiunea excluderii din magistratură în cazul Cameliei Bogdan, înlocuind-o cu mutarea disciplinară, pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu 15 ianuarie 2018, decizia instanţei de atunci fiind definitivă. Decizia a venit după ce Camelia Bogdan a contestat decizia Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a hotărât, pe 8 februarie 2017, excluderea din magistratură a acesteia.
Camelia Bogdan este unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul referitor la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA).
Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.