Camelia Voinea anunţă retragerea din sport a fiicei sale, Sabrina, după umilința de la JO 2024: „Aici am întrerupt gimnastica! Atât am putut suporta!”

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama Sabrinei, a anunțat că fiica se retrage definitiv din gimnastică, după joucurile de culise de la Jocurile Olimpice.
Filip Stan
05 aug. 2024, 22:21
Camelia Voinea anunţă retragerea din sport a fiicei sale, Sabrina, după umilința de la JO 2024:

„Este o decizie drastica, dar nu mai suport astfel de mizerii, nu imi expun copilul la asa ceva. Vreau sa am un copil sanatos mental sa nu isi bata nimeni joc de munca ei. Nu accept sa isi bata joc cineva joc de munca Sabrinei. Probabil nu va avea incotro datorita faptului ca eu o antrenez si imi va urma drumul. sabrina a facut bine integralul, eu stiu ca ea e filata de la Mondialele de anul trecut pentru ca au vazut ca e o valoare. Si, probabil, au avut grija ei, au vazut-o si la antrenamentul pe podium ce face. Pur si simplu nu imi explic nici eu, nici Nadia, toata lumea, inclusiv americanii, nu ne explicam unde au penalizat-o”, a declarat camelia Voinea în esclusivitate la România TV, la emisiune Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Camelia Voinea: „Sunt ferm convinsa ca tot ce spun ma tin de cuvant. O sa stau serios de vorba cu Sabrina, dar cred ca ziua de astazi i-a pus si ei capac”

„Cu acea zecime pe care ei au taiat-o, Sabrina era pe locul 3 era medaliata olimpica. Vi se pare normal ca americancei sa i se aprobe contestatia, si eu sa ma duc sa fac contestatie pentru Sabrina si sa nu fie aprobata? Sunt ferm convinsa ca tot ce spun ma tin de cuvant. O sa stau serios de vorba cu Sabrina, dar cred ca ziua de astazi i-a pus si ei capac. Nu sunt in stare astazi sa vorbesc cu ea, sa ma uit in ochii ei, sa vad ca mai poate continua”, a mai declarat Camelia Voinea la România TV

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea gimnastei Sabrina Voinea, a transmis un mesaj, cu capturi video alăturate, pentru a dovedi că în finala olimpică de la sol fiica sa nu a ieşit din spaţiul de concurs, aşa cum ar fi justificat arbitrele penalizarea de o zecime la notare. Sabrina Voinea a încheiat pe locul 5, iar contestaţia sa nu a fost acceptată.

PARIS 2024. Fabrica de medalii rămâne pe zero. Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la sol pentru 30 de secunde, dar a fost depăşită după contestația americancei!

”Sabrina nu a ieşit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici (n.r. – capturi video de la finalul liniilor acrobatice), merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toţi cei care ne-aţi susţinut Atât am putut suporta!”, este mesajul Cameliei Voinea.

Gimnastele Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au încheiat pe locurile 4-5 finala de la sol, cu aceeaşi notă – 13.700, însă departajate de execuţie. Ana Bărbosu a pierdut însă, medalia de bronz, pentru care s-a bucurat pentru puţin timp, în urma unei contestaţii a americanilor la nota primită de Jordan Chiles, ultima din concurs – 13.666. Contestaţia a fost acceptată, iar Chiles a urcat de pe locul 5 pe locul 3 (13.766). Şi antrenorii români au depus contestaţie la nota Sabrinei Maneca Voinea, care primise penalizare de o zecime, însă nu a fost acceptată.

Paris 2024, programul sportivilor români de marți, 6 august

Gimnastele tricolore au încheiat participarea la JO de la Paris în lacrimi.

Nadia Comăneci a declarat după încheierea finalei că a vorbit cu ”arbitra şefă”, care ar fi spus că au o fotografie în care Sabrina Voinea ar fi depăşit cu un călcâi ”foarte puţin” covorul de la sol.

Cifrele prestaţiilor lor la sol, în calificări şi în finală, sunt următoarele:

Ana Maria Bărbosu: calificări – 13.600 (5.600 dificultate, 8.000 execuţie); finală – 13.700 (5.800 dificultate, 8.000 execuţie, penalizare o zecime);

Sabrina Maneca Voinea: calificări – 13.800 (6.200 dificultate, 7.600 execuţie); finală – 13.700 (5.900 dificultate, 7.900 execuţie, penalizare o zecime).

De asemenea, în cazul gimnastei americane Jordan Chiles: calificări – 13.866 (5.900 dificultate, 8.066 execuţie); finală – 13.766 după contestaţie (5.900, 7.866 execuţie).

Contestaţiile se acceptă doar pentru nota la dificultate.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Uraganul Debby a lovit regiunea Big Bend din Florida: inundații catastrofale și sute de mii de locuințe fără curent electric
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!