Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Legea care aduce miliarde la autorităţile locale pentru investiţii merge la promulgare şi apoi în Monitorul Oficial.
Filip Stan
30 mai 2022, 18:56
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind Programul Naţional de Investiţii

Camera Deputaţilor a adoptat luni, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Astfel, legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legislativ care să permită unităţilor administrativ-teritoriale promovarea obiectivelor de investiţii, în domeniile eligibile, astfel încât să se poată asigura accesul la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate.Conform notei de fundamentare, programul se integrează în eforturile concertate ale statului prin instituţiile care gestionează fonduri naţionale şi europene, în vederea atingerii ţintelor de conformare la directivele europene în domeniul mediului şi apelor.

Marcel Ciolacu le răspunde primarilor PSD nemulţumiţi de alocările din programul Anghel Saligny: „Formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună””

Potrivit unui amendament, în cadrul programului pot fi realizate obiective de investiţii care constau în realizarea de construcţii noi sau de lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare la construcţii existente şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii de investiţii: epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori.

Ministerul Dezvoltării anunţă repartizarea celor 7,5 miliarde de lei din Programul ”Anghel Saligny” pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale / Care sunt judeţele care au primit cele mai mari sume

Repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale au fost finalizate, a anunţat ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila. De cele mai mari sume de peste 200 de milioane de lei, au beneficiat judeţele Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Dolj, Iaşi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui.

Săptămână de lucru de patru zile din luna iunie. Cine sunt angajaţii care vor avea weekenduri de trei zile

”70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii „Anghel Saligny”, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri.”

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice.

Cseke Attila a amintit că Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte, pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale.

Lista proiectelor poate fi consultată pe site-ul MDLPA, aici: https://bit.ly/3N4QqYz.

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Gemenele Timofte știu ce zodii vor termina vara în forță. Luna august aduce bani și belșug
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Desert răcoros cu fructe. Se mănâncă de sute de ani în România
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
ESTE ORDIN în toată Europa. Legea OBLIGATORIE a intrat deja în vigoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Luna iunie 2024, cea mai călduroasă lună înregistrată vreodată
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!