Camera Deputaţilor a modificat OUG privind atribuţiile CCR

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 159 voturi "pentru", modificarea OUG privind CCR în sensul că se pot contesta la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului care au caracter normativ şi care afectează valori şi principii constituţionale. Votul a fost dat în absenţa deputaţilor PDL care au părăsit şedinţa în semn de protest pentru că Ordonanţa nu a fost respinsă în totalitate.
Romania TV
18 iul. 2012, 08:51
Camera Deputaţilor a modificat OUG privind atribuţiile CCR

UPDATE 12.50 Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu 159 de voturi „pentru”. Amendamentele deputaţilor PDL au fost respinse în timpul dezbaterilor. De asemenea, grupul parlamentar PDL nu a participat la votul final privind legea pentru adoptarea OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale.

UPDATE 12.15 Deputaţii PDL au părăsit şedinţa Camerei Deputaţilor în timpul dezbaterilor asupra legii privind atribuţiile Curţii Constituţionale, informează MEDIAFAX. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a făcut acest anunţ, fiind nemulţumit de faptul că în plen a fost respins amendamentul PDL privind respingerea OUG care limitează atribuţiile Curţii Constituţionale. După plecarea grupului PDL, dezbaterile pe articole asupra legii CC şi a raportului comisiei juridice continuă.

UPDATE 12.00 PDL a propus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, retrimiterea la Comisia juridică a raportului la legea privind atribuţiile Curţii Constituţionale pentru respingerea OUG pe această temă, însă această propunere a fost respinsă prin vot, informează MEDIAFAX. Deputatul PDL Daniel Buda a spus că raportul Comisiei juridice la legea privind atribuţiile Curţii Constituţionale restrânge atribuţiile Curţii şi a cerut retrimiterea acestui raport la comisie pentru a respinge OUG.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins această propunere cu 29 de voturi „pentru”, 135 de voturi „împotrivă” şi 8 abţineri.

Imediat după deschiderea sesiunii parlamentare, deputaţii PDL au ameninţat că părăsesc şedinţa Camerei Deputaţilor şi au solicitat apel nominal pentru verificarea cvorumului de şedinţă.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a cerut, la începerea şedinţei, apel nominal şi a anunţat că deputaţii PDL părăsesc sala. Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a replicat că verificarea cvorumului se face doar înainte de un vot final. În apărarea lui Zgonea a ieşit şi viceliderul PNL Eugen Nicolăescu, care a numit „excesivă” solicitarea lui Toader. Zgonea a supus la vot ordinea de zi şi a spus că s-au înregistrat 113 voturi „pentru” şi că este cvorum.

PDL a cerut o pauză de consultări. Eugen Nicolăescu a anunţat că nu s-a ajuns la nicio concluzie şi că în acest moment se pot continua lucrările fără nicio abatere de la regulament.

Toader a cerut să se reia votul asupra ordinii de zi pentru a introduce două puncte, şi anume soluţionarea situaţiei deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru şi prezentarea de către premierul Victor Ponta a unei informări privind cele 11 puncte discutate cu Comisia Europeană. Zgonea a refuzat această propunere.

Lucrările Camerei Deputaţilor continuă în prezenţa deputaţilor PDL.

Camera Deputaţilor urmează să discute legea privind atribuţiile Curţii Constituţionale.

Premierul Ponta a declarat miercuri că Guvernul susţine ca legea privind funcţionarea Curţii Constituţionale a României să fie adoptată de către Parlament conform deciziilor CCR.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
'Cumetriile' din Antenă! Bordea i-a luat iubita lui Cazacu 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Suspendarea definitivă a permisului auto. Șoferii care nu pot fi iertați de lege. Pieton pe viață
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Statele membre UE trebuie să prezinte câte doi candidați pentru posturile de comisari europeni
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'