Camera Deputaţilor strânge cureaua: reduce consumul de hârtie şi creşte chiriile

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat, miercuri, o serie de decizii prin care se vizează scăderea cheltuielilor şi creşterea nivelului veniturilor. Astfel, va fi redus apreciabil consumul de hârtie, contractul cu furnizorul de telefonie mobilă va fi renegociat, iar sălile Palatului Parlamentului vor fi închiriate la un preţ mai mare, informează Mediafax.
Iulian Tudor
05 iun. 2013, 11:28
Camera Deputaţilor strânge cureaua: reduce consumul de hârtie şi creşte chiriile

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că vor fi majorate costurile pentru închirierea sălilor din Palatul Parlamentului care aparţin de Centrul Internaţional de Conferinţe, comisiile şi grupurile parlamentare beneficiind de o singură dată pe sesiune de gratuitate.

„Am modificat tarifele pentru Centrul Internaţional de Conferinţe (CIC). Grupurile parlamentare şi Comisiile permanente vor avea dreptul doar la o singură gratuitate pe sesiune, urmând ca pentru celelalte să plătească tarifele, cum plăteşte şi Administraţia Prezidenţială şi Guvernul, adică 50% reducere. Am luat această decizie pentru că foarte multe organizaţii neguvernamentale şi foarte multe asociaţii profesionale care au resurse financiare au găsit un tertip prin care fac un parteneriat cu Comisiile permanente – nu invită niciun parlamentar să aibă vreo opinie, dar beneficiază de gratuitate, astfel încât 5-10.000 de euro, pe care puteam să îi câştigăm pentru orele respective, îi pierdem. E o decizie radicală, o să supere pe foarte multă lume, dar cred că e o decizie normală şi corectă”, a precizat Valeriu Zgonea, după şedinta Biroului Permanent.

El a precizat că veniturile de la CIC sunt folosite pentru dotări şi că „este timpul ca CIC să se reaşeze în piaţă”. Potrivit unui memorandum intern al secretarului general al Camerei, tarifele la sala „C.A. Rosetti” se modifică de la 3.500 euro pe zi la 4.000 de euro pe zi, la sala „Take Ionescu” tarifele cresc de la 1.800 euro pe zi la 2.500 de euro pe zi, iar la sala „Alexandru Ioan Cuza” de la 4.400 de euro pe zi la 4.500 euro pe zi.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, demararea proiectului de reducere a consumului de hârtie „Paperless Parliament”, care are ca obiectiv în acest an reducerea la jumătate a consumului de hârtie, a anunţat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.”Am decis să începem proiectul de eliminare a hârtiei („Paperless Parliament” – n.r.). Sper ca săptămâna viitoare să începem acest lucru cu Biroul Permanent, urmând ca fiecare comisie să treacă prin această etapă. Până la sfârşitul anului am speranţa că putem să implementăm acest concept de «paperless» la nivelul tuturor comisiilor sau cel puţin la cât mai multe dintre ele, astfel încât din cele 25 de mii de topuri de hârtie pe care le consumăm să putem reduce măcar la jumătate consumul”, a precizat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

Potrivit memorandumului intern al secretarului general al Camerei, la această dată Camera Deputaţilor înregistrează un important consum de hârtie, cea mai mare parte, respectiv 75%, fiind utilizată pentru multiplicarea documentelor aferente procesului legislativ.

Documentele vor putea fi accesate pe dispositive mobile de tip laptop, tablete, smartphone, înlocuirea operaţiunilor tradiţionale de aplicare a contrasemnăturilor, vizelor, avizelor prin folosirea semnăturii electronice. Implementarea sistemului pilot necesită un set de măsuri, cum ar fi implementarea aplicaţiei software, asigurarea resurselor hardware – tablete, monitoare, spaţii de lucru, servere, dotarea membrilor Biroului Permanent cu dispositive tip iPad, organizarea unor sesiuni de training pentru participanţii la proces, dar costurile vor fi zero.

„Întrucât aplicaţia software este proiectată şi dezvoltată de către Direcţia pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, iar echipamentele hardware vor fi reconfigurate prin grija Direcţiei Tehnice, costurile aferente implementării acestui proiect pilot sunt zero”, se mai arată în memorandum.

O altă măsură adoptată de conducerea Camerei a fost aprobarea renegocierii contractului de telefonie al Camerei, astfel încât deputaţii vor avea „minute nelimitate în reţea în aceeaşi bani”.”Am luat decizia astăzi (miercuri – n.r.), după o negociere cu furnizorul nostru de telefonie mobilă, să trecem la un preţ mai redus în baza unei noi strategii în care fiecare deputat şi senator va avea minute nelimitate în reţea în aceeaşi bani. Adică păstrăm aceleaşi condiţii, dar au nelimitat în reţea”, a precizat Zgonea.

El a spus că, în cadrul contractului cu furnizorul de telefonie mobilă, „pentru membrii Biroului Permanent, preşedinţii de comisii, preşedinţii delegaţiilor române la Adunările parlamentare internaţionale sau europene, liderii grupurilor parlamentare se plăteşte din bugetul Camerei”. „Pentru ceilalţi deputaţi, până în suma de 10 euro plăteşte Camera, ca până acum, diferenţa până la 14-15 euro cât înseamnă abonamentul cu minute şi sms-uri nelimitate în reţea plăteşte fiecare din suma forfetară. Deci, mergem pe aceleaşi principii şi secretarul general al Camerei a avut o negociere foarte bună cu furnizorul de telefonie mobilă”, a adăugat Zgonea.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!