Astfel, Camera Deputaţilor a lansat o procedură de achiziţie publică pentru un sistem de iluminat pentru sala de plen, în vederea organizării de către Parlamentul României a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO la Bucureşti.
Valoarea estimată a sistemului de iluminat este de 168.000 de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri bugetare. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Tot în vederea organizării AP NATO, Camera a lansat o altă procedură de achiziţie pentru 8 proiectoare video pentru săli de reuniune, în valoare estimată de 219.000 lei, dar şi pentru furnizarea a 2 surse de alimentare energie electrică pentru centrul de presă, inclusiv montaj, în valoare estimată de 142.000 lei, arată Mediafax.
O altă procedură de achiziţie lansată de Camera Deputaţilor vizează cumpărarea unui pachet software pentru managementul centralizat al reţelei informatice, în valoare estimată de 184.000 lei, această achiziţie nefiind legată însă de organizarea AP NATO.
În urmă cu o lună, respectiv în 5 mai, Camera Deputaţilor lansase o procedură de achiziţie pentru 25 de maşini pentru protocol şi transportul delegaţiilor care vor sosi la Bucureşti la AP NATO, valoarea estimată a autoturismelor fiind de un milion de euro, fără TVA.
Palatul Parlamentului va găzdui în octombrie 2017 sesiunea de toamnă a Adunării parlamentare a NATO.
La eveniment sunt invitate 800 persoane, printre acestea numărându-se şi parlamentari din cele 28 de state membre NATO. De asemenea, la eveniment vor participa secretarul general al NATO şi preşedintele AP NATO.
România a mai organizat astfel de sesiuni în octombrie 1997 şi octombrie 2011.