Camera Deputaţilor le-a MĂRIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult

Camera Deputaţilor a decis miercuri majorarea salariilor mai multor categorii de personal din cluburile sportive universitare, Academia Oamenilor de Ştiinţă, Institutul Cultural Român, Secretariatul de Stat pentru Culte, Ministerul Muncii, Curtea de Conturi, adoptând, în acest sens, OUG 62/2017 cu mai multe amendamente.
Filip Stan
13 dec. 2017, 20:30
Camera Deputaţilor le-a MĂRIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult

Ordonanţa prevede stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a propus, însă, majorarea şi a salariilor altor categorii de personal, având în vedere faptul că salariile de bază ale acestei categorii de personal se situează la un nivel foarte scăzut faţă de alte categorii de personal cu atribuţii similare, aceste amendamente fiind aprobate de plen, scrie agerpres.ro.

„Începând cu drepturile salariale aferente lunii decembrie 2017 se majorează cu 30% cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul: Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România; cluburilor sportive universitare; Institutul Cultural Român; Secretariatul de Stat pentru Culte; instituţiilor publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea consiliilor locale sau judeţene, care nu a beneficiat de majorări salariale potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare”, prevede textul adoptat.

De asemenea, se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului din aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi din instituţiile aflate în subordinea şi sub autoritatea acestuia, precum şi ale personalului din serviciile publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea şi sub autoritatea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Salariile de bază ale înalţilor funcţionari publici, funcţionarilor publici de conducere şi execuţie, personalului contractual de conducere şi execuţie, cu excepţia personalului de specialitate, din cadrul Curţii de Conturi, se stabilesc la nivelul aflat în plată aferent funcţiilor din cadrul serviciilor Parlamentului. Stabilirea salarizării se face prin hotărâre a plenului Curţii de Conturi, la propunerea ordonatorului principal de credite, pe baza datelor comunicate de către ordonatorii principali de credite din cadrul serviciilor Parlamentului, mai prevede textul adoptat.

De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 35% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului care îndeplineşte atribuţiile prevăzute în OUG 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, însă, la propunerea liderului deputaţilor PSD ,Ioan Munteanu, un amendament al Comisiei pentru muncă care prevedea majorarea cu 15% a salariilor personalului din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi al Secretariatului General al Guvernului, funcţionari publici şi personal contractual, care desfăşoară activităţi de reprezentare în relaţia cu terţii.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'