Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de la podul Kerci,care leagă Crimeea de Rusia, numind-o ”un atac terorist”. Serviciile au refăcut traseul camionului, iar scafandrii caută probe în adâncuri.
Filip Stan
10 oct. 2022, 09:51
Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul

Autorităţile din Rusia au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, dar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea. Înainte de a ajunge pe podul Kerci, camionul roșu despre care Rusia spune că ar fi sărit în aer, a străbătut teritoriul Bulgariei, României, Georgia, Osetiei de Nord și apoi a traversat regiunea Krasnodar din Rusia.

Sirenele de război au sunat din nou în capitala Ucrainei. Rusia a lovit din nou Kievul cu rachete VIDEO
Acest lucru este raportat de Comitetul de Investigații al Federației Ruse. Imaginile traseului camionului sunt publicate de canalul de Telegram „Ucraina 365”.

În documentele de însoțire ale autocamionului se indică faptul că acesta transporta folie din plastic pe paleți. Marfa trebuia să fie livrată la Simferopol, iar furnizorul ar fi fost firma TEK-34.

Potrivit publicației „Corespondent”, șoferul ar fi putut fi pe pod pe 7 octombrie, ziua în care Putin a împlinit 70 de ani, dar a decis să petreacă noaptea pe continent și să plece dimineața în peninsulă.

Compania TEK-34 are multe recenzii pozitive și o bună reputație de afaceri. Cu toate acestea, toate recenziile au fost primite până în 2020, iar după schimbarea proprietarului, compania a încetat să se implice în transportul de mărfuri. Compania a revenit la activitățile normale în martie 2022.

Medvedev, virulent: Rusia ar trebui să răspundă la atacul terorist de pe podul din Crimeea prin uciderea teroriştilor
Pe 9 octombrie, mass-media rusă a raportat că cinci persoane au murit în explozie. Se știe că victimele erau membri ai unei familii de istorici-ghizi din Sankt Petersburg care circulau cu un prieten în apropierea camionului care a explodat.

Podoliak după ce Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de pe podul Kerci: Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean, a calificat, într-un mesaj postat pe Twitter, drept cinică afirmaţia lui Vladimir Putin că serviciile secrete ucrainene sunt vinovate pentru explozia de la podul Kerci, noteză Ukrinform.

“Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia. Cu mai puţin de 24 de ore în urmă avioane ruseşti au atacat cu 12 rachete zona rezidenţială din Zaporojie, ucigând 13 oameni şi rănind peste 50. Există un singur stat terorist aici şi toată lumea ştie care este acesta”, a scris Podoliak.

Duminică, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de la podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia. „Autorii, executanţii şi comanditarii sunt serviciile secrete ucrainene”, a spus Putin în timpul unei întâlniri cu şeful Comitetului de Investigaţii din Rusia, citat de agenţiile de presă ruse.

Autorităţile ruse au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova nu a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, iar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea.

 

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Vietatea care trăiește în adâncul pământului, în beznă totală. Poate supraviețui singură celor mai extreme condiții
Capital.ro
Amendă de 1.650 de lei. Rămâi fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
UE anunță că se schimbă regulile pentru români! Dacă ai carduri și conturi la Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING, trebuie să știi asta!
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
Detalii ULUITOARE despre mama lui David Popovici. A făcut un gest INCREDIBIL pentru a apăra cariera aleasă de fiul ei
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Guvernul retrage proiectul taxei pentru circulația în centrele marilor orașe
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?