Campania de vaccinare, un succes în Israel. Este prima ţara care se îndreaptă spre finalul pandemiei

Campania de vaccinare s-a dovedit a fi un succes în Israel. Ţara se îndreaptă spre finalul pandemiei şi se deschide aproape în totalitate.
Alina Costache
03 apr. 2021, 21:13
Campania de vaccinare, un succes în Israel. Este prima ţara care se îndreaptă spre finalul pandemiei
Campania de vaccinare, un succes în Israel. Este prima ţara care se îndreaptă spre finalul pandemiei

Campania de vaccinare, un succes în Israel. Rata de infectare este în scădere, însă autorităţile se tem acum de apariţia unei noi tulpini ale coronavirusului.

Campania de vaccinare, un succes în Israel. Rata de infectare a scăzut

În Israel s-a derulat cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid. Este prima ţară care se apropie de finalul luptei cu pandemia, în timp ce alte state doar speră la acest lucru.

Israelul are o polulaţie de 9 milioane de oameni din care a vaccinat jumătate cu ambele doze. Drept rezultat, rata de infectare a scăzut substanţial, iar ieri s-au înregistrat doar 251 de cazuri noi. În acest context, s-au deschis sălile de fitness, hotelurile, teatrele şi concerte, dar au acces doar persoanele vaccinate sau cele care au imunitate în urma infectării, potrivit Mediafax.

În Tel Aviv plajele sunt pline, iar când apune soarele, mii de oameni se îndreaptă spre baruri şi restaurante. Guvernul israelian ia în calcul să renunţe la purtarea măştilor de protecţie în exterior.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 3 aprilie 2021. Peste 55.000 de români s-au imunizat sâmbătă. Aproape 800.000 sunt pe lista de aşteptare în Etapa a III-a

Număr redus de decese în Marea Britanie. Peste jumătate din populaţie vaccinată

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore numai 10 noi decese asociate COVID-19, cel mai redus bilanţ zilnic al victimelor pandemiei de la începutul lunii septembrie, în timp ce vaccinarea a depăşit un nou prag semnificativ, relatează sâmbătă agenţia Reuters.

Conform datelor anunţate de Ministerul britanic al Sănătăţii, 31.301.267 de persoane (dintr-o populaţie de circa 68 de milioane) au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar alte peste cinci milioane au primit şi rapelul, în cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19 în Europa.

Cât despre numărul infectărilor zilnice, sâmbătă au fost raportate 3.423 de noi cazuri de COVID-19, în uşoară creştere faţă de cele 3.402 anunţate în ziua precedentă, dar spre deosebire de alte state europene, precum Franţa şi Germania, care se luptă cu al treilea val al pandemiei, infectările în Marea Britanie au scăzut constant în ultima vreme.

”Programul nostru spectaculos de vaccinare a ajuns acum la peste cinci milioane de vaccinări cu a doua doză, oferindu-le celor mai vulnerabili în faţa COVID-19 – inclusiv jumătate din cei cu vârste de peste 80 de ani – cea mai bună protecţie posibilă”, a declarat ministrul sănătăţii, Matt Hancock, care a insistat că rămân valabile obiectivele de a vaccina până la jumătatea lunii aprilie toate persoanele cu vârste de peste 50 de ani şi toţi adulţii până la sfârşitul lunii iulie.

Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.

Măsurile stricte de lockdown au început să fie relaxate din 29 martie, iar premierul Boris Johnson este aşteptat să anunţe luni noi detalii despre ridicarea restricţiilor.

DailyBusiness
Lovitură dură pentru români! S-au pierdut 2.000 de lei per angajat
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Orașul mic din România unde se va face o investiție de 20 de milioane de euro în domeniul energiei. În trecut a fost considerată cea mai poluată localitate din Europa
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Anunțul la care planeta nu se aștepta: Treceți la producția de serie!
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
Milioane de români primesc tichete majorate în octombrie
Adevarul
Satul care a dat marmură pentru vila lui Ceaușescu și Casa Poporului. Ce se întâmplă cu drumul de marmură care l-a făcut faimos
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Putin scoate armele nucleare. Putem ]ncepe
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Cum arată Betty Salam acum, la 6 luni după Asia Express 2024. Are și mai multe kilograme ca la TV. Mesajul ei pentru cei care o critică
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Breaking News | Incendiu în Parlamentul României. Un individ a aruncat cu benzină. 300 de persoane au fost evacuate
Capital.ro
România a luat fața Ungariei. Ungurii au fost umiliți. Decizia luată de Comisia Europeană
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Un fost angajat al unui holding ucrainean, condamnat pentru trădare
MediaFlux
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...