Campania „Vedere din spital”, demarată de Poliţia Română, se desfășoară la nivel național, în perioada 10 august 2021 – 30 septemare.mbrie 2021. În cadrul acesteia, Poliția Rutieră va realiza acțiuni punctuale, astfel încât cetățenii să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și mai ales, nu respectă limita de viteză.
Printre acțiuni se numără distribuirea de flyere, difuzarea la nivel național a unui spot radio, postări pe rețele de socializare și plasări de anunțuri „false” pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro.
Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare. Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital.
De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, riscul și consecințele vitezei excesive în trafic.
Citeşte şi: Poliţia Română pregăteşte pedepse mărite pentru şoferii cu comportament agresiv în trafic
„Anual, viteza neadaptată la condițiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave. Prin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conștienți de riscul la care se expun dacă depășesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile și dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului.
Așadar, Poliția Română le recomandă șoferilor, pentru a preveni accidentele de circulație și în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.”, a declarat comisar-șef de poliție Grigore George, împuternicit director al Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R, potrivit Politiaromana.ro.
Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Europol, a transmis un mesaj după ce trei adolescente au fost electrocutate, în timp ce s-au urcat pe un tren pentru a îşi face un selfie.
„Scap cu viață, domnule polițist? O să mor? Mi-e frică!/ Stai liniștită, o să fii bine, vei trăi peste 100 de ani, i-am zis, cineva, acolo sus, te iubește! Nu-mi ies din cap cuvintele spuse de adolescenta care a fost electrocutată când s-a urcat pe un vagon din Gara Roman, însoțită de două prietene, să-și facă selfie cu telefonul mobil!
Încă mă dor! Ce-o fi fost în mințile lor habar n-am! Nici nu comentez! Nu speram să găsesc pe cineva în viață!
Dumnezeu le-a protejat pe toate trei, ajutat de un erou, angajat al triajului.
O comandă electrică decuplează automat curentul de 27000 volți. Dacă lucrătorul din Triajul CFR nu era la post și nu striga la colegii lui să nu cupleze manual maneta comutatorului(manevră uzuală) vorbeam acum de trei victime carbonizate.
Amintirea vocii gâtuite a mamei căreia încercam să-i spun că fiica ei trăiește, e conștientă și va fi transportată la spital cu Salvarea, încă îmi provoacă fiori pe șira spinării!
În gând înjuram, pe gură îmi ieșeau cuvinte de încurajare!
Sufletul plângea, chipul nu arăta panică. Grea luptă am dus în interior!
La cer s-a ridicat copila… din fericire cu elicopterul SMURD care a transportat-o la o unitate medicală specializată!
Sper, vreau să se facă bine, vorbele mamei s-o certe în timp ce inima-i mulțumește lui Dumnezeu că i-a salvat copila.
Dragi tineri, faceți SELFIE CU VIAȚA, pe vagoane „navighează” MOARTEA!„, a scris luni, pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, Cănărău Ioan, vicepreședinte Europol.
https://www.facebook.com/europolromania/posts/4136211729809333