Campanie de vaccinare pe TikTok, Instagram şi Youtube. Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii anunţă că autorităţile încearcă să adapteze strategia de comunicare pentru campania de vaccinare și se va adresa tinerilor de peste 12 ani direct prin retelele de socializare pe care aceștia le urmăresc.
„Noi ne adaptăm strategia de comunicare în funcție de extinderea acestor recomandări. Evident că tinerii sunt mult mai prezenți în spațiul online, pe diversele rețele sociale, ceea ce o să facem și noi. (…) O să fim pe TikTok, avem o comunitate destul de mare cu un impact mare deja pe Facebook, există un cont de Instagram deja funcțional, care o să-și crească activitatea următoare. TikTok, așa cum spuneam, aici o să fie o abordare specială și, la fel de important, și pe YouTube o să mergem și o să avem diverse acțiuni, prin care ne dorim să promovăm avantajele vaccinării”, a precizat Andrei Baciu la Europa Fm.
Momentan există acest curent pe TikTok.
În Marea Britanie mai mulți medici răspund direct întrebărilor tinerilor prin intermediul platformei TikTok.
Agenţia Europeană a Medicamentului urmează să decidă la finalul lunii dacă aprobă vaccinarea copiilor de peste 12 ani. În SUA a fost a fost deja aprobat vaccinul pentru această categorie de vârstă.
Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a declarat că aproximativ 800.000 de copii ar fi eligibili pentru a primi serul anti-COVID după ce acesta va primi autorizaţia de fi administrat categoriei de vârstă 12-15 ani. În cazul acestora este nevoie de acordul părinţilor.
„Depinde foarte mult de momentul la care se acordă acea autorizare de punere pe piaţă. Sigur, avem o reţea suficient de variată, în momentul de faţă, de centre de vacinare, încât să permitem accesul şi vaccinarea tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze din acea grupă de vârstă. Mai mult sau mai puţin, vorbim de circa 800.000 de copii care sunt în această grupă de vârstă 12-15 ani, avem suficiente doze, deci se poate asigura fără probleme vaccinarea lor în măsura în care părinţii înţeleg importanţa vaccinării”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.
Întrebat dacă există riscul de creştere a ratei de infectare ca urmare a revenirii copiilor în bănci în mai multe localităţi în care incidenţa a scăzut sub 1, Valeriu Gheorghiţă a spus că în şcoli se respectă regulile „mult mai bine” decât în alte medii.
„Cred că şcoala nu reprezintă neapărat un mediu în care ne infectăm. Sigur că ceea ce se întâmplă în comunitate se reflectă direct asupra activităţilor din învăţământ, însă, uşor-uşor, lucrurile cred că vor intra pe o linie de normalitate. Până la urmă, spiritul nostru civic, solidaritatea, responsabilitatea şi grija unuia faţă de celălalt încep să se vadă şi în felul acesta cred că şi activitatea, şi sistemul de învăţământ, va intra pe o linie de normalitate, aşa cum e si firesc să fie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
În prezent, vaccinul Pfizer BioNTech este singurul care poate fi administrat persoanelor cu vârste peste 16 ani.