Clipul, care durează 2 minute și 40 de secunde, conține mai multe secvențe construite în jurul a trei formule-cheie, ‘a scăpa, a te ascunde și a alerta’, la care se adaugă un fragment de inițiere în acordarea primului ajutor, a precizat biroul de presă al premierului într-un comunicat.
Dacă le permit condițiile, cetățenii sunt sfătuiți să fugă. Apoi, dacă este posibil, trebuie să îi ajute pe alții să părăsească locul aflat în pericol, să evite să se expună, să îi alerteze pe cei din jur și să îi convingă să nu se apropie de locul atacului.
Dacă fuga este imposibilă, trebuie să se închidă și să se baricadeze sau, dacă nu se poate, să se ascundă după un obstacol solid, cum ar fi un zid sau un stâlp, să stingă lumina și să își pună telefonul pe silențios.
Odată în siguranță, cetățenilor li se recomandă să sune la numerele de urgență și, la apropierea forțelor de ordine, să nu fugă înspre ele sau să aibă gesturi bruște și să ridice mâinile în aer, cu palmele deschise.
Ei sunt de asemenea sfătuiți să identifice ieșirile de urgență la intrarea într-un loc, să nu difuzeze nicio informație privind intervenția forțelor de ordine și să nu transmită informații neverificate pe rețelele de socializare.
În 2015, Franța a fost lovită de o serie dublă de atentate: în ianuarie, împotriva săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, a unor polițiști și a unui magazin cu produse evreiești (17 morți în total), și în noiembrie, în apropierea stadionului Stade de France, pe terasele unor cafenele și în sala de concerte Bataclan (130 de morți și câteva sute de răniți), aminteşte Agerpres.