O echipă Vier Pfoten, compusă din medici veterinari și personal auxiliar, va fi implicată în sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea și returnarea în teritoriu a animalelor fără stăpân. Intervențiile vor avea loc în clinica modernului adăpost inaugurat de primărie în decembrie, anul trecut, pe șoseaua Varianta Nord.
Campania se derulează în baza unui protocol semnat între Vier Pfoten și primăria municipiului Călărași, prin care Fundația se angajează să sterilizeze gratuit câinii fără stăpân, iar Primăria garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.
Este pentru prima oară când echipa proiectului ‘Animale fără stăpân’ a Vier Pfoten desfășoară o campanile de sterilizări în orașul Călărași. Municipalitatea a solicitat implicarea Vier Pfoten după ce a fost sesizată de mai multe organizații internațional de protecție a animalelor cu privire la cazuri de cruzime, dar și la situația dificilă a câinilor de pe străzi.
‘Adăugăm un nou oraș pe hartă campaniilor de sterilizare derulate de Vier Pfoten. Calarasiul este un alt oraș care demonstrează că problema câinilor fără stăpân nu se rezolvă prin omorâre. Primul contact pe care l-am avut cu autoritățile locale a fost de foarte bun augur’, a declarat Anca Tomescu, șeful proiectului ‘Animale fără stăpân’ al Vier Pfoten.
Vier Pfoten a anunţat marţi că a semnat un protocol de colaborare şi cu Primăria Sectorului 6 al Capitalei pentru sterilizarea animalelor fără stăpân. Fundaţia mai are o campanie de sterilizare în prezent şi în municipiul Dej.
Fundația Vier Pfoten este o organizație non-guvernamentală non-profit cu sediul central la Viena, al cărei scop este de a îmbunătăți legislația și condițiile de viață ale animalelor de fermă, sălbatice și de companie. În România, Fundația desfășoară campanii de sterilizare și returnare în comunitate a animalelor fără stăpân, proiecte de terapie asistată de animale, proiecte dedicate animalelor sălbatice din grădinile zoologice și circuri, precum și intervenții punctuale, precum salvarea urșilor ținuți în captivitate sau protejarea cailor sălbatici din Grindul Letea.