CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia-Croaţia, primul meci de la CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia, echipa gazdă, şi Croaţia vor juca meciul de deschidere de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, joi, la Sao Paulo, de la ora 23:00, în Grupa A.
Romania TV
12 iun. 2014, 05:26
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia-Croaţia, primul meci de la CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia a mai jucat meciul de deschidere la trei Cupe Mondiale, învingând Scoţia (1998) şi Mexic (1950) şi remizând cu Iugoslavia (1974). Croaţia nu a câştigat niciunul dintre ultimele patru meciuri la Mondiale, ultima victorie fiind un 2-1 cu Italia, în iunie 2002.

Cele două formaţii s-au întâlnit în doar două rânduri. Primul meci a avut loc în 2005, la Split, meciul amical încheindu-se la egalitate, 1-1. Cealaltă partidă s-a încheiat cu victoria echipei ”auriverde”, în faza grupelor la CM 2006, scor 1-0.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Google Doodle SPECIAL pentru CM 2014

Dacă în rândurile cvintuplei campioane mondiale nu sunt probleme de lot, în schimb croaţii nu vor putea conta în meciul de joi pe atacantul Mario Mandzukic. O altă absenţă cunoscută de mult timp este cea a fundaşului Josip Simunic, suspendat de FIFA pentru zece meciuri după barajul cu Islanda.

Din Grupa A mai fac parte Camerun şi Mexic.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipele probabile la meciul Brazilia-Croaţia

Brazilia: 12. Julio Cesar – 2. Dani Alves, 3. Thiago Silva, 4. David Luiz, 6. Marcelo – 8. Paulinho, 17. Luiz Gustavo – 7. Hulk, 11. Oscar, 10. Neymar –
9. Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Croaţia: 1. Stipe Pletikosa – 11. Darijo Srna, 5. Vedran Corluka, 6. Dejan Lovren, 2. Sime Vrsaljko – 10. Luka Modric, 20. Mateo Kovacic – 7. Ivan Rakitic, 4. Ivan Perisic, 18. Ivica Olic – 9. Nikica Jelavic. Selecţioner: Niko Kovac.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Haos în Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilienii sunt o naţiune a fotbalului şi aşteaptă de 64 de ani să câştige titlul mondial pe teren propriu şi să şteargă din memorie eşecul înregistrat în 1950 pe ”Maracana”, când Uruguayul se impunea cu scorul de 1-0 şi cucerea Cupa ”Jules Rimet”. Brazilia ţinteşte acum al şaselea său titlu mondial, după cele din 1958, 1962, 1970, 1994 şi 2002. Selecao a mai jucat meciul de deschidere la trei Cupe Mondiale, învingând Scoţia (1998) şi Mexic (1950) şi remizând cu Iugoslavia (1974).

CAMPIONATUL MONDIAL 2014. Veste EXCELENTĂ înainte de primul meci de la CAMPIONATUL MONDIAL 2014

Mulţi brazilieni protestează împotriva Cupei Mondiale, a cărei organizare s-a făcut cu eforturi financiare uriaşe, pe care contestatarii nu le consideră justificate, în condiţiile în care domenii precum transporturile, sănătate sau educaţia suferă. Sao Paulo, gazda meciului de deschidere, a fost perturbat recent de o grevă a angajaţilor de la metrou, suspendată pentru moment, mişcări împotriva Cupei Mondiale având loc în întreaga ţară, încă de la Cupa Confederaţiilor de anul trecut.

CAMPIONATUL MONDIAL 2014. PROGRAMUL COMPLET al MECIURILOR de la CM 2014

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a apărat organizarea controversată a Cupei Mondiale, afirmând că Brazilia ‘este pregătită, atât pe teren cât şi în afara lui’. Rousseff, candidată pentru un nou mandat în luna octombrie, s-a lansat într-o pledoarie asupra binefacerilor Cupei Mondiale pentru ţară. ‘Noi am construit, am îmbunătăţit aeroporturi, porturi, şosele, poduri, căi de acces, linii de transport rapide şi am făcut-o în primul rând pentru brazilieni’, a afirmat ea. Şeful statului a lansat un mesaj de bun venit celor aproximativ 600.000 de suporteri străini aşteptaţi în ţară şi i-a invitat pe brazilieni să-i întâmpine călduros.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Stadioanele de la CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Meciurile competiţiei din Brazilia vor fi găzduite de 12 stadioane din tot atâtea oraşe, Arena da Amazônia din Manaus, Arena da Baixada din Curitiba, Arena das Dunas din Natal, Arena de Sao Paolo (Arena Corinthians), Arena Pantanal din Cuiaba, Plácido Aderaldo Castelo din Fortaleza, Maracana din Rio de Janeiro, Arena Fonte Nova din Salvador, Stadionul Nacional Mané Garrincha din Brasilia, Stadionul José Pinheiro Borda din Porto Alegre, Itaipava Arena Pernambuco din Recife şi Mineirao din Belo Horizonte. Finala este programată în data de 13 iulie, pe Maracana.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 începe cu o GREVĂ

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Deschidere cu J.Lo

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ceremonia de deschidere va dura 25 de minute şi la ea vor participa 600 de artişti, gimnaşti sau specialişti brazilieni în capoeira, festivitatea urmând să aducă ”un omagiu celor trei bogăţii ale Braziliei: natura, poporul şi fotbalul’.

Cântăreaţa americană Jennifer Lopez va interpreta ‘We Are One’ împreună cu rapperul Pitbull, cântăreaţa braziliană Claudia Leitte şi grupul de percuţie brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazuca, mingea oficială la CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Balonul oficial al Mondialului de fotbal 2014, botezat ”Brazuca”, prezintă linii roşii, albastre şi verzi pe un fond alb. El cântăreşte 437 de grame şi a fost testat timp de doi ani şi jumătate de 600 de jucători din 30 de echipe din lumea întreagă. Numele i-a fost ales în septembrie 2012 de internauţi în urma unui vot la care au participat un milion de fani brazilieni. Internauţii au avut de ales între ”Brazuca”, ”Bossa Nova” şi ”Carnavalesca”.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cifrele CUPEI MONDIALE din BRAZILIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fuelco, mascota oficială

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fuleco este mascota oficială a Cupei Mondiale de fotbal 2014, un micuţ animal brazilian, un tatu cu trei dungi ameninţat cu dispariţia. Tatu-ul este supranumit de brazilieni ‘tatu-bola’, întrucât se rostogoleşte atunci când este în pericol, singurul său mod de a se apăra, acesta fiind şi motivul pentru care a fost ales să devină mascota Cupei Mondiale din 2014. Peste 1,7 milioane de persoane au votat pentru a alege numele micuţului animal, care cântăreşte mai puţin de 1 kg şi se hrăneşte cu furnici, rădăcini şi fructe. ‘Fuleco’ este o combinaţie de cuvinte în limba portugheză, fotbal (futebol) şi ecologie (ecologia). El este urmaşul lui Zakumi (de la CM din 2010 din Africa de Sud) şi Goleo (CM din 2006 din Germania).

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Echipele probabile la meciul Brazilia-Croaţia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 poate fi urmărită la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+. Televiziunea publică va transmite un total de 64 de partide de fotbal în exclusivitate de la Cupa Mondială. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, cu informaţii şi puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, desfăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!