Îngrijorările sunt din ce în ce mai numeroase în ceea ce priveşte o posibilă ieşire a Marii Britanii din UE pe 29 martie 2019 fără un acord de retragere, în primul rând din cauza problemei spinoase a Irlandei de Nord şi a modalităţii de evitare a controalelor la frontieră între această provincie şi Republica Irlanda.
„Sper că putem rezolva problema dificilă a Irlandei de Nord şi a unei posibile frontiere. Dacă nu ajungem la o soluţie, atunci susţin continuarea negocierilor pentru a se evita un Brexit dur”, a declarat Kurz în cadrul unei întâlniri cu presa străină la Viena, potrivit Agerpres
Întrebat dacă este vorba despre o prelungire a articolului 50 – care prevede în mod normal doar doi ani de negocieri între ziua în care ţara, în acest caz Marea Britanie, a notificat Uniunea Europeană în legătură cu intenţia sa de a ieşi din blocul comunitar şi ziua efectivă a retragerii – el le-a răspuns jurnaliştilor: „Vom vedea”.
În principiu, negociatorului-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, îi revine sarcina de a propune prelungirea articolului 50, iar cele 27 de state membre trebuie să accepte sau nu în unanimitate această propunere.