Cancerul, boala care ucide milioane de oameni în întreaga lume, poate fi vindecat

Cancerul reprezintă a doua cauză de deces, după afecțiunile cardiace. Dacă este diagnosticat la milioane de oameni din întreaga lume pot fi salvaţi.
Filip Stan
14 nov. 2021, 14:20
Cancerul, boala care ucide milioane de oameni în întreaga lume, poate fi vindecat

Cancerul, boala care ucide milioane de oameni în întreaga lume, poate fi vindecat. În 2020, în Uniunea Europeană s-au înregistrat 1,3 milioane decese  cauzate de cancer, în timp ce alte 2,7 milioane de persoane au fost diagnosticate cu diverse forme de cancer.

Cancerul, boala care ucide milioane de oameni în întreaga lume, poate fi vindecat

Specialiştii fac previziuni sumbre şi spun că principala cauză de deces în UE va deveni cancerul. Se preconizează o creștere a numărului de cazuri cu 24% până în 2035.

Citeşte şi EXCLUSIV Avertismentul unui reputat virusolog român din SUA. Când vine valul 5 în România

În România, deși 39% din fondurile destinate  programelor de sănătate curativă derulate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt alocate pentru tratarea afecțiunilor oncologice, rata de supraviețuire  este foarte scăzută. În bătălia cu această afecțiune, timpul este foarte important, iar specialiștii în sănătate susțin că depistarea timpurie  și tratamentul corect al cancerului sunt esențiale pentru creșterea ratei de supraviețuire și a calității vieții.

Conferențiar doctor Dana Stănculeanu, Șef al Departamentului de Oncologie Medicală şi preşedintele Comisiei de Oncologie din cadrul CNAS consideră că un Plan Național al Cancerului este ESENȚIAL.

“Noi, oncologii spunem că boala, cancerul poate fi o urgență. Perspectiva noastră, ca urgență, se referă la cât de repede poți începe tratamentul, din momentul în care ai pus diagnosticul și sigur că pentru noi, ca țară, Planul European de Cancer este foarte important, iar pentru România, existența unui Plan Național de Cancer este un deziderat care trebuie să fie pus în aplicare, dat fiind faptul că numai așa putem să știm și să previzionăm exact ceea ce trebuie să facem în oncologie, începând de la educație sanitară, screening, continuând cu tratament și monitorizare.

Deci, toți pașii pe care îi presupune cancerul, privit global, sunt înglobați în ceea ce se cheamă Plan Național de Cancer”, a declarat medicul Dana Stănculeanu, în interviul acordat Sursa Zilei.

Președintele CNAS, conf. Dr. Adela Cojan, a vorbit şi despre demersurile autorităților pentru ca bolnavii de cancer să aibă asigurat un acces mai rapid la diagnosticare, tratament și monitorizare.

“Este  clar și am spus-o de nenumărate ori, că numai implementarea unui program integrat de oncologie în România, cu depistare în stadiile precoce ale cancerului  pot salva vieți omenești.

Mă bucur să fac parte din niște grupuri tehnice de lucru care s-au înființat atât la nivelul Camerei Deputaților cât și la nivelul Senatului, unde sunt invitați speciliști în domeniul oncologiei, radioterapeuți, anatomopatologi, deci profesioniști în domeniul sănătății, pe lângă decidenți, prin care s-a luat decizia înființării Programului Românesc de Cancer, în concordanță cu cel european, care are ca obiectiv scăderea mortalității prin cancere de diverse localizări, cu un procent inițial de 15%, dar prin diagnostigare precoce, prin stabilirea și publicarea traseului pacientului cu respectarea indicatorilor acestora de timpm, astfel încât el să nu mai aștepte 2-3 luni până la investigația care să permită stabilizarea cancerului (…)…stabilirea traseului pacientului, minim 3 săptămâni până la  decizia terapeutică, care să treacă, de la disgnosticul prezumtiv până la stabilirea diagnosticului. (…)….cred că va crește mult rolul medicinei si al terapiilor biologice în tratamentele personalizate ale pacienților, cred în implementarea acestor programe naționale, care, vă spun că nu ar fi fost atât de accelerate  ca și termen de implementare dacă nu am fi avut în spate Programul European de Oncologie și vă asigur că la nivelul CNAS există preocupare permanent pentru a asigura accesul pacienților la terapie de ultimă generație“, a subliniat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citeşte şi Medicul Amin Zahra: „Adevărata libertate este atunci când te trezeşti şi nu eşti conectat la niciun aparat”

Toate răspunsurile oferite de Specialiști în Sănătate la întrebările legate de    eficiența serviciilor de prevenție și modul în care poate fi îmbunătățit accesul la serviciile medicale și tratamentele necesare pacienților  oncologici, le puteți afla  urmărind interviurile  realizate cu președintele CNAS, conf.dr. Adela Cojan și reputatul medic oncolog dr. Dana Lucia Stănculeanu.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii din România. Nu ai dreptul în propria curte sau pe teren. Mergi după gratii
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentul banal care îi poate lăsa fără permis
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
S-a dat interzis pentru cei cu telefoane mobile. Toți românii trebuie să înțeleagă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Numărul incendiilor de vegetație din Grecia, de peste două ori mai mare decât anul trecut
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!